Ychu Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Klocki wyraźnie pobłyskują pod światłem niestety nie mam żadnej lustrzanki by zrobić lepsze zdjęcie i musi wystarczyć kamerka logitecha.
tobo Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Papier ścierny masz? I coś do wydłubania ewentualnych opiłków metalu?
Ychu Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Jakiś papier mam , a opiłki małym śrubokrętem wydłubałem.
tobo Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 No to dasz klockom drugie życie. Wyczyść i przetrzyj papierem obręcze.
Ychu Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Wyczyść i przetrzyj papierem obręcze. Obręcze papierem czy klocki?
Ychu Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Ok , spróbuje, a czy to nie skróci jeszcze żywota klocków? Bo w końcu ich ubędzie.
tobo Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie musisz zdzierać klocków papierem, tylko zetrzeć świecącą warstwę. Zakładam że to ułamek milimetra.
Ychu Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie musisz zdzierać klocków papierem, tylko zetrzeć świecącą warstwę. Zakładam że to ułamek milimetra. Miałeś rację , zeszło tyle co grubość ludzkiego włosa Jednak obręcz bałem się przecierać ściernym, wytarłem ją chusteczkami a klocki już się nie świecą . Po za tym już nie boję się grzebać w v-kach Bo jak miałem stary rower zaciski odbijały nierówno to w ogóle nie hamowało pewnie dlatego się bałem. Dzięki Panie Magister
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2015 Jednak obręcz bałem się przecierać ściernym, wytarłem ją chusteczkami a klocki już się nie świecą Równie dobrze mogłeś zatem podarowąć sobie papierkowanie klocków... Wszystkie śmieci, które wgryzły się obręcz tam zostały i za chwile ponownie bedziesz miał je na klockach. Cały figiel polega na tym aby ożywić obie powierzchnie, tak aby zbliżyły się do stanu nowości. Szacunek... I.
tobo Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Miałeś rację , zeszło tyle co grubość ludzkiego włosa Jednak obręcz bałem się przecierać ściernym, wytarłem ją chusteczkami a klocki już się nie świecą . Po za tym już nie boję się grzebać w v-kach Bo jak miałem stary rower zaciski odbijały nierówno to w ogóle nie hamowało pewnie dlatego się bałem. Dzięki Panie Magister A ile grubości obręczy zeszlifujesz papierem? Nie masz ich zdzierać, przywrócić jedynie świecącą i gładką powierzchnię.
Ychu Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie masz ich zdzierać, przywrócić jedynie świecącą i gładką powierzchnię. Są świecące i gładkie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.