Skocz do zawartości

[rower] RADON scart 7.0 SE

jarwlos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Nie mam żadnego doświadczenia w rowerach. Do tej pory jeździłem jakimś wysłuzonym Arkusem. Głównie asfakt, czasem szuter lub polami na skróty. Kolega, który sporo jeździ wkręcił mnie w dłuższe wypady i chciałbym kupić jakiś porządny rower do tego. Planuję zakup roweru crossowego za około 3.000,00 zł. Czytam fora, ale tu przewijają się marki Kross, Unibike, Author, Cube.

Mieszkam przy granicy z Niemcami i Czechami. Dzisiaj byłem w Libercu pooglądać rowery, ale nic mi nie spodobało się. Wogóle nic mi nie mówią marki 4ever, Apache, Rock Machine, czy pells. W Niemczech za to mogę kupić za 699 euro tego Radona.

http://www.radon-bikes.de/en/bikes/urban/cross/scart-cross/scart-70-se/

Czy ktoś z Was posiada go i może się podzielić opinią?

Czy za tą cenę ta specyfikacja jest godna uwagi? Napaliłem się za sam wygląd :)

Pozdrawiam

Napisano

W dniu 2.04.2015 o 20:31, jarwlos napisał:
Czy za tą cenę ta specyfikacja jest godna uwagi?
? W tej cenie jest dobra. W tej cenie można było trafic Kross Evado 7.0 z 2014 który jest w lepszej konfiguracji niż ten Radon. ale nie wiem czy jest jeszcze gdzieś dostępny. Crossy Scart są na dobrym osprzęcie i nie wygórowanej cenie. 
Napisano

W dniu 3.04.2015 o 05:54, jarwlos napisał:
W okolicach 3500 owszem.
Najtaniej był za 3400, jak Radona będziesz kupował wysyłkowo to cenowo Evado sie do niego zbliży. Jak po niego pojedziesz to wyjdzie taniej tylko ten Kross jest na trochę lepszym osprzęcie. Ale jak Radon Ci pasuje to tylko brać :thumbsup:
Napisano

Do sklepu w Niemczech mam 12 kilometrów. Moze się okazac, że cena w sklepie jest niższa niz na stronie producenta :)

Chyba się na skuszę na tego Radona.

Pozdrawiam

Napisano

Daj znać jak dalej potoczyły się losy. Też jestem zainteresowany Radonem, mam jednak pewne wątpliwości czy oby na pewno jest on w sklepach w Niemczech. Coś mi intuicja podpowiada, że może być on sprzedawany podobnie jak Canyon w Polsce - tylko wysyłkowo. No ale mogę się mylić =] Anyway 12km to bym się nie wahał i sam pojechał sprawdzić, tyle że ja mam trochę dalej do granicy :P

Czekamy na wieści =]

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zamawiał ktoś z kolegów rower Radon na tej stronie niemieckiej 

http://www.radon-bikes.de/en/bikes/urban/cross/scart-cross/scart-70/

do Polski???

Jak wygląda sprawa z serwisem lub gwarancją?

Co to za firma Radon długo jest na rynku, dobre robi rowery? W Polsce ciężko znaleźć sklepy z tymi rowerami.

Na jednej ze stron znalazłem taki oto informację:

(w kontaktach na stronie można znaleźć Ralf Nowitzki z nim można gadać po polsku).

osobiście nie sprawdzałem, poniżej umieszczam wątek dotyczący tej sprawy:

http://www.rowertour.pl/forum/viewtopic.php?id=870

• 4 tygodnie później...
Napisano

Niestety. Właśnie przedwczoraj podjechałem do tego sklepu i okazuje się, że tylko serwis świadczą, no i jeśli zamówię na stronie producenta to u nich mogę odebrać. Nie posiadają na miejscu żadnego egzemplarza i nie ma jak sprawedzic organoleptycznie. A szkoda bo się napaliłem :)

Szukam innego do 3 tysięcy, który mogę pomacać i się przejechać próbnie.

Co polecicie do 3 tysięcy?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Sorry za odświeżenie wątku ale chciałem się tylko pochwalić, że ostatecznie kupiłem Cube Cross 2015 czarny. Rzutem na taśmę, bo już prawie nigdzie nie ma rozmiaru 58.

W oczekiwaniu na dostawę dobijam starego poczciwego Arkusa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.