emilka Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 witam, przyszła do mnie dziś zakupiona online opona ale jest pognieciona, spłaszczona (nie była złożona przyszła luzem w kartonie wielkości opony), czy tak ma być czy powinnam ją zwrócić, zamieszczam foto
tobo Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 1. Temat źle założony. 2.Zdjęcia się nie otwierają.
seraph Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Zdjęcia nie działają, ale o ile opona nie jest poskręcana i tworzy ładne koło (druty są proste) to wszystko jest w porządku i po założeniu i napompowaniu się wyprostuje i przyjmie właściwy kształt. Zakładam, że to opona drutowana (ma druty tworzące obręcz w miejsca osadzenia na kole), bo w przypadku opony zwijanej to można by ją zwinąć w kulkę, wsadzić do kieszeni i też nic by się nie stało.
seraph Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Widać i ja spróbował bym ją założyć. Jeśli wtedy wyjdą jakieś cyrki to odsyłaj, bo uszkodziła się w transporcie z winy sprzedawcy...
emilka Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Napisano 2 Kwietnia 2015 ale ona nie uszkodziła się w transporcie , po prostu tak wygląda jakby długi czas coś na niej leżało:) a na zdjęciu wyglądała tak:
seraph Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Na zdjęciu jest napompowana. Są duże szanse, że Twoja po napompowaniu tez będzie tak wyglądać. To są chińskie opony i jakoś z chin musiały przyjechać - nic złego im się nie dzieje dopóki nie wygina się drutów.
adriansocho Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Ja bym się nie przejmował, podczas jazdy opona doznaje znacznie więcej naprężeń niż podczas przechowywania, po napompowaniu powinna się ładnie ułożyć. Trzeba tylko uważać na zgięcia drutów (niedopuszczalne) lub przetarcie gumy na krawędzi takie, że druty widać.
ezios Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Mi przysłali opony z jednego sklepu internetowego skręcone w 8 i złożone na pół. Oraz związane taśmą aby pewnie zmieściły się w paczkomacie. I powiem sczerze że nie zastanawiałem się wtedy nad tym, ale na kole wyprostowały się.
cienkun Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Często wysyłają złożone w ósemkę. Też mnie to kiedyś zszokowało, ale nic im się nie dzieje z tego powodu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.