Skocz do zawartości

[spinka] Shimano CN HG-54

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Forumowicze

Jestem posiadaczem 29-era z 10-biegową kasetą i łańcuchem Shimano CN HG-54. Chciałbym móc co jakiś czas rozpiąć (nie rozkuć) łańcuch i oczyścić wg znanych porad (butelka+odtłuszczacz+wstrząsanie...). Z tego względu potrzebuje porady od was w sprawie odpowiedniej (czyt. dobrze dobranej spinki do łańcucha). Czytałem wiele wątków do tego tematu (może nieuważnie) ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi jaki typ/rodzaj byłby najbardzej odpowiedni do tego łańcucha aby móc sprawnie i wielokrotnie rozpinać/spinać łańcuch, a jeszcze aby nie osłabiać jego wytrzymałości i uniknąć pęknięć podczas jazdy. Będę wdzięczny za konkretne podpowiedzi, chyba ktoś posiada ten typ łańcucha i ma praktyczne doświadczenie w jego użytkowaniu. Z góry dziękuję za pomoc. 

Ja śmigam na KMC i są bezproblemowe ...

Mam jednego Connex`a są ludzie co je ubóstwiają ...

Ale na zasyfionym napędzie niekoniecznie są aż super łatwe do odpięcia ...

Za każdym razem jak zakładam łańcuch z nią współpracujący muszę zasięgać googla aby ją poprawnie założyć ... źle założona przeskakuje na napędzie i potrafi się samoczynnie rozpiąć ...

Przy tym wszystkim jest zwyczajnie ZA DROGA ... za jednego Connexa masz 2 - 3 spinki KMC.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...