Skocz do zawartości

[Dętka] i zaworek presta, i parę pytań .

Panoramiks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Warto zainwestować w spinkę/spinki.

Tak z ciekawości zapytam , te spinki się zmienia przy zmianie łańcucha czy nie trzeba? 

Napisano

Te 1000km czy te 600km to dość często  przy mojej jeździe to kilka razy do roku , przy osprzęcie sram x5/x7 warto tak kombinować ?, myślałem sobie kupić lub w rowerowym sprawdzać tym przyrządem do łańcuchów kiedy zużyty i wymiana może też dobry pomysł? Niż się tak bawić podmiany. 

Napisano

Wg mnie jeżeli nie masz napędu na XTRach i XXach, gdzie kaseta czy zębatki do korby to wydatek dużych pieniędzy. To najlepiej kupić dobry łańcuch i jeździć, aż się zajedzie do trupa.

Napisano

Albo jeździsz na te 2-3 łańcuchy i zamieniasz je cyklicznie co 500-600km, albo zakładasz jeden łańcuch i jeździsz aż do śmierci kasety. Wymiana po rozciągnięciu to chyba najmniej ekonomiczny sposób jazdy, bo na takim łańcuchu można zrobić jeszcze bardzo dużo kilometrów, tyle że w razie czego kaseta nie przyjmie już innego łańcucha.

Napisano

A jeszcze pytanko  czy takie środki, smary   były by dobre do smarowania łańcucha ?, ogólnej konserwacji roweru ?, bo te mógłbym mieć gratis od brata z roboty mi czasem przynosi i zawsze je stosowałem do starego roweru , czy lepiej kupić coś typowo dedykowanego  a nie znam się na tych oznaczeniach on mówi że są do łańcuchów ...

IMAG3543.jpg

IMAG3541.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...