KrossA8 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Drodzy forumowicze:) Czy jesteście w stanie rozwiązać zagadkę czemu amortyzator Rock Shox Reba RL29 100mm Solo Air ma skok 80mm zamiast 100mm? Amortyzator napompowany do ciśnienia o wartości 95psi( ważę 67kg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Spuść powietrze do końca, i zobacz jak sie ma sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrossA8 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Upuściłem całe powietrze z amortyzatora.napompowałem ponownie i jest to samo.Zamieszczam zdjęcie po spuszczeniu powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Jesteś w stanie wyciągnąć ją siłą? Może masz większe ciśnienie w negatywnej i ją ściąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrossA8 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 To jest wersja Solo Air. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Wiem, i tak ma komorę negatywną. Ciśnienie wyrównuje się przy pełnym wyciągnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrossA8 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Jeśli przytrzymam koło to mogę trochę wyciągnąć skok, ale nie do 100mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Wypusc powietrze, odkrec korek z lewej lagi i spokojnie wyciagnij wtedy ja do gory, zobaczysz realny skok, ktroy nie jest w zaden sposob ograniczany. Jak bedziez mial dalej ponizej 100 to musisz wykrecic wszystko i albo zatrybic gdzie cos nie gra, albo zrobic fotke i wstawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Dopompuj do 150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrossA8 Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Pompowałem do 150psi,ale skok niewiele się zwiekszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masakator Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 A może ten amor po prostu jest ustawiony na 80mm skoku? Zdaje mi się, że Rebe ma od 80mm, do 120mm, więc wymaga pewnie przestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Wtedy nie dało by się wyciągnąć siłą. Daj 200 bo to chyba max i użyj siły żeby wyciągnąć. Jak się ciśnienie nie wyrówna to zostaje rozkręcić komorę i zobaczyć co jest grane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Panowie ... powoli, żadne 200 psi. Należy odkręcić śrubę na dole po stronie sprężyny. W trzpieniu jest zaworek od komory negatywnej. Wcisnąć i spuścić całość powietrza. Wtedy masz realny skok. Potrzeba do tego dość długiego narzędzia, np długiego klucza imbusowego. Jeżeli po spuszczeniu negatywa nadal masz 80mm to tyle masz, chyba ze coś ... wpadło do komory ? Albo się tam przestawiło co jest chyba niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Racja, zapomniałem o zaworku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi