Gaban80 Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Kupiłem tego rws na razie na przód ,jeszcze nie montowałem ale jak to zobaczyłem to pomyślałem jak można za kawałek druta i nakrętkę zapłacić 135 PLN....🤣 Napiszę czy coś pomogło jak zamontuję i pojeżdżę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Myślisz, że to cokolwoek da względem np. takiego: https://biostern.abstore.pl/piasty-szprychy-obrecze-zacisk-piasty-accent-bolt-przod-niebiesk,c73,p1629,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Da, nie da, ale ładnie wygląda, przynajmniej dla mnie. Jak już było wspomniane być może efekt placebo, a może nie. Czasami coś tam słyszę, w szczególności na szybkich zakrętach. W AM mam sztywne oski i tam też coś słychać. Dwa różne systemy, a dzwoni tak samo🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaban80 Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 2 godziny temu, Dokumosa napisał: Myślisz, że to cokolwoek da względem np. takiego: https://biostern.abstore.pl/piasty-szprychy-obrecze-zacisk-piasty-accent-bolt-przod-niebiesk,c73,p1629,pl.html Pewnie nie ale chodzi o to czy taki system "da coś" w porównaniu do zwykłych zacisków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Da tyle, że możesz użyć klucza do skręcenia. W konsekwencji niszcząc piastę jesli ma alu oś (jak w dt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaban80 Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Ja mam piasty author disc ,nie wiem czy os jest aluminiowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpiwowarczyk Napisano 19 Września 2023 Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Cześć! Mam z przodu standardowy widelec i piastę na oś 9mm. Planuję zakup widelca typu boost, na 15mm. W przyszłości zmienię i koło (na takie z piastą 15 mm), ale do tego czasu chcę używać obecnego (i później również, jako koło alternatywne, z inną oponą). Pewnie nieudolnie szukam, ale nigdzie nie mogę znaleźć adapterów, które pozwolą pożenić fabryczną piastę HB-M3050 9 mm 100 mm z widelcem boost (110 mm) 15 mm. Zupełnie nie chodzi mi o sensowność takiego połączenia. Po prostu, szukam adapterów. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Września 2023 Udostępnij Napisano 19 Września 2023 W tą stronę takowe nie istnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 (edytowane) By nie mnożyć tematów. Wiecie czy i ewentualnie dlaczego end cup'y pod oś 15mm do piast przednich DT 240 i 350 się różnią? Pytam bo te do 240ki są w jednym kawałku na stronę a do 350ki jest and cup + podkładka. Wydawało mi się że powinny być wymienne ale teraz sam nie wiem. Chodzi o starsze piasty. Edytowane 5 Października 2023 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego Pytanko. Piasta DT 370 na ratchecie LN. 148x12 . Czy mogę wrzucić bębenek road 11 z end capem i nadal będą miał 148 ? Na moje oko tak , ale chciałbym się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego Możesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego (edytowane) Oczywiście mówimy o bebenku z tego zestawu... https://www.rowertour.com/p/250244/konwersja-dt-swiss-3-zapadki-na-ratchet-ln-shimano-road Bębenki z 350/240 też pasuja ale trzeba usunąć uszczelkę wargową pomiedzy korpusem piasty a bębenkiem więc masa syfu bedzie leciała do środka. Edytowane 1 Lutego przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lojalny Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca Witam potrzebuję porady posiadam rower z sztywnymi osiami Thru Axle 12x142 pytanie chciałbym kupić koło do trenażera i czy koło z szybko zamykaczem będzie kompatybilne z taką ramą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endriu Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Dzień dobry,planuję zmienić w rowerze syna amortyzator z Circusa Pro na Foxa 34.Przednia piasta to Reel pro czyli 100 mm,Fox potrzebuje 110mm. Czy jeżeli zastosuję konusy https://velo.pl/czesci/piasty/czesci-zamienne-do-piast/reel-pro-reel-reel-non-disc-100110x15mm-konusy to ogarnę temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca NIE. Potrzebne takie coś: Piasta doładowania rowerów, zestaw do konwersji piasty doładowania, 15x100 do 15x110,12x142 do 12x148 przekładka dystansowa (aliexpress.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endriu Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca (edytowane) Przedni hamulec nie jest zamontowany fabrycznie,to Dartmoor Shine,więc te konusy wystarczą? A może same pierścienie dystansowe jak w podlinkowanym zestawie? Edytowane 13 Czerwca przez endriu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Konusy które sobie znalazłeś nie zmieniają długości montażowej. Pasują po prostu do korpusu 100 i 110. Muszą być takie dystanse po 5mm co podlinkowałem z ali. Jak poszukasz bardziej to na ali znajdziesz to samo za naście zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endriu Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Dzięki,a już miałem kupować.Nigdzie nie znalazłem ich rysunku tech.czy szczegółowych wymiarów.Pozostaje tokarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca (edytowane) Po co tokarz? Kup ten adapter z ali, nie musisz używać tego dystansu do tarczy jeśli tam nie ma hamulca. Zakładam, że obecnie jest oś 15x100mm a nie QR. BTW: swoją drogą FOX34 to słaby wideł do FR a jeśli ma być rower ucywilizowany to hamulec jednak by się przydał. Edytowane 13 Czerwca przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endriu Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Młody waży 45 kg,Circus jest za sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Czy miał ktoś do czynienia z piastami Pasak? Wyglądają na typowe chińczyki, jakich wiele. 2 lozyska na przodzie, 4 na tyle, bębenek hg i standardowe osie qr 100/135 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Sprzęgło wygląda jak to w koozerach. Do tej pory nie mam zastrzeżeń do żadnej używanej sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi