bikesun Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 moja piasta FH-M530 chrobocze jak stara qwa - pytanko czy jak kupie FH-T610 to bedzie grała gitara tzn, czy szprychy bedą grały czy musze kupić nowe a może lepiej całe koło z piastą kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 A tą oś co za długa o 3mm to z kołem w ramie przymierzales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikesun Napisano 14 Maja 2017 Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 moja piasta Szymano FH-M530 zachrobotała - is ded. Czy nowa FH-T610 będzie dobrym zamiennikiem ? rower KTM Teramo14r rozmiar 56, obręcze Mavic opony Conti AT Ride 622 40. osprzęt XT. czy lepiej kupić nowe koło z kasetą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_Tu Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 oczywiście ze mierzyłem z kołem - suma summarum 5mm , zastosowałem naprostsze wyjscie , ośka DT swiss +2 podkładki od strony dźwigni ( jakby skracają oś o te 55mm ) i wszystko gra , jak kiedyś się uda to nagwintuję i będzie bardziej lepiej. Pozdr A tą oś co za długa o 3mm to z kołem w ramie przymierzales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus34 Napisano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Nie chcę nowego tematu zakładać ale mam pytanie odnośnie piasty Novatec 711, ktoś mi może przerabiał te koła z osi 9 na 15 mm, czy idzie to jakoś w sensownych pieniądzach zrobić ?? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 nie jest to drogie, endcapy kosztują około 25zł musisz jedynie ustalić czy masz piastę w wersji v1, z gładką powierzchnią gdzie endcapy są wciskane, czy v2 z gwintem gdzie endcapy są wkręcane Jak również piasty 6 śrub jak i CenterLock maja różne endcapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus34 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Dzięki za info, mam rozumieć że tylko te nakładki są inne całe bebechy w prasie, średnica wewnętrzna łożysk będzie ok? Wiesz, nie mam jej teraz przed oczami więc nie pamiętam jak to tam wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Tak, piasty sa identyczne, tylko maja rozne koncowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus34 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Ok, tylko czy szukać takich adapterów do 711 konkretnie czy np. 771 też podejdzie jak te w założeniu, że są wciskane i analogicznie jak są wkręcane(nie mam tej piasty jeszcze w rękach fizycznie) http://allegro.pl/kapsle-piasty-przod-novatec-d771sb-v2-red-15mm-i6275636793.html#imglayer Czy zupełnie czegoś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus34 Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Czy powinny być konkretnie od modelu 711, pytam bo średnio mogę znaleźć takowe a te czerwone od 771 sąd od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 aaa, źle odczytałem model Twojej piasty, myślałem że chodziło o d771. Z d711 raczej będzie ciężko przerobić na 15mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus34 Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Czyli co, łożyska w środku mają inną średnicę czy kapsle nie podejdą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus34 Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 W srodku jest os. Po jej wyrzuceniu i pozostawieniu samych lozysk os 15mm wejdzie. Niestety bardzo ciezko bedzie dopasowac koncowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus34 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Ok, rozumiem ale czy po wywaleniu oski tak to będzie można złożyć, może by rozwiercić seryjne 9 mm? A te 15 mm z 771 nie podejda, gdzieś na filmie widziałem jak ktoś to montować tylko ciut przy małe były i wypadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg76 Napisano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Pytanie mocno pokrewne. Czym znanym na rynku mogę zastąpić RS MAXLE LITE 12X142? Bo z całego wątku już nie daję rady wyciągnąć sam wniosków :-) Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Ośkę chcesz zastąpić? Ja na przód ostatnio Maxla od BananaBikes założyłem, Chińczycy też robią kompatybilbe zamienniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg76 Napisano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Mam problem z tylną, a konkretnie odkręcaniem/przekręcaniem samozamykacza o 2-3 mm na ok 30-40 km jazdy ostrej w terenie. Z taką samą osią z przodu tylko 15x100 nie mam żadnych problemów. A coś zamiast 12x142 RS Maxke Lite z szybkozamykaczem ale bardziej niezawodnego? I może tańszego? A jak z sila dokrecania bananabike? Nue ma z tym problemów? Imbus 6 to można trochę przesadzić:-) Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Wydaje mi się że większość zamienników Maxla powstała właśnie po to aby się szybkozamykacza pozbyć. Co do momentów to na przód o ile pamiętam jest to 10nm ale musiałbym sprawdzić i nie wiem jak ma się to do tyłu. Najlepiej napisz albo zadzwoń do nich. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthezz76 Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Witam. Kupiłem koła: Przód mocowanie oś 15mm/100mm Tył mocowanie oś 12mm/142mm Mozna powiedzieć ze z braku wiedzy. Czy da to się jakoś zamocować do standardowych haków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Przód bez problemu, wystarczy dokupić adaper qr Tył w zależności jaką masz piaste. Podaj model lub podeślij zdjęcie piasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthezz76 Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 http://allegro.pl/nowy-komplet-kol-dt-swiss-xlc-evo-26-os15-12mm-i5740769032.html To są te koła. Jakbyś mi podał dokładnie jakie adaptery mam kupic na przod i tył byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 aaa, źle odczytałem model Twojej piasty, myślałem że chodziło o d771. Z d711 raczej będzie ciężko przerobić na 15mm Czy można gdzieś dostać ośkę a właściwie tulejkę dystansową, która jest między łożyskami w 771? Nigdzie nie mogę jej namierzyć. Zamierzam przerobić 711 na 15 mm czyli wywalić oryginalną ośkę z 711 i wsadzić tę tulejkę z 771 plus adaptery z 771. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2017 http://allegro.pl/nowy-komplet-kol-dt-swiss-xlc-evo-26-os15-12mm-i5740769032.html To są te koła. Jakbyś mi podał dokładnie jakie adaptery mam kupic na przod i tył byłbym bardzo wdzięczny. z przodu możesz zastosować taki adapter https://daveo.pl/adatper_15mm%3E9mm_qr-1065i Z tyłu niestety wydaje mi się że nic nie da się zrobić, nie widziałem nigdzie osi do tych piast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marnes Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 W pierwszym poście była fajna informacja nt. zakładania 135 na 130, a ja mam problem odwrotny. Chcę kupić kółka dt swiss 466d. W sklepie opisują że tam jest OLD = 130mm (dziwnie jak na koła MTB) a ja obecne koła mam 135mm. Podobno lekkie są i nie ma w tej cenie chyba niczego lepszego. Można założyć jakieś podkładki czy gra niewarta świeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi