czmiel85 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Hej Pytanie j/w Jest ktoś z tamtych okolic i może powiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja; gdzie śnieg już odpuścił ? W zeszłym tygodniu chciałem jechać z Salmopolu nielegalnym szutrem w stronę Baraniej ale było jeszcze biało. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Na obecną chwilę zima wróciła z impetem w góry więc śniegu ciągle dosypuje. W sąsiednim Żywiecki na Lipowskiej dla przykładu zima pełną gębą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel85 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 to kiepsko widzę kwietniowe climbing challenge na stravie :/ Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel85 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Beskid, jak to teraz wygląda? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Super, na wysokosci 575mnpm zszedl mi snieg z ogrodka i pomalu wysycha trawa. Gdziekolwiek wyzej, zaznaczam gdziekolwiek jest kupa, bo w piatek zeszly i sobote byly mega opady, ponad 15cm swiezego sniegu. Moze, moze cos w B. Malym na odslonietym cos sie da dziabnac. Zreszta kamery masz, Lipowska, Miziowa, etc. Albo masz - Miziowa - http://oognet.pl/content/details/1177 Lipowska - http://www.dalekieobserwacje.eu/cam-rysianka/ Szyndzielnia - http://vproxy.e-net24.pl/szyndzielnia1.big Skrzyczne, cos wylaczone - http://vproxy.e-net24.pl/skrzyczne2.big Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Beskid, jak to teraz wygląda? Niestety ale ostatnimi dniami w góry wróciła zima. Spadło co potwierdził poprzednik sporo śniegu. Chyba najlepiej z tego co mi wiadomo bo najmniej jest go w śląskim od strony Bielska więc następny weekend o ile się nie ochłodzi powoli można ruszać. Co by nie pisać to jak dla mnie w pewnych specyficznych miejscach śnieg będzie jeszcze leżał w "majówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 nie w śląskim a w małym, tam można spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jasne bo im dalej od tych wysokich terenów w linii Mały, Makowski, Wyspowy śniegu było mało i tyle samo dosypało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dokładnie, tak jak koledzy napisali, jeśli przez ten tydzień będzie słonecznie i utrzymają się wysokie temperatury to za tydzień można atakować jakieś szczyty do 1000 m, czyli np. zrobić trasę Czantoria-Kubalonka. Choć w zacienionych miejscach pewnie będzie śnieg. W Małym też bym się go obawiał bo tam jest dużo zalesionego terenu jednak. Żywiecki pewnie co najmniej do weekendu majowego trzeba odpuścić, ilość śniegu na Rysiance czy Rycerzowej na razie przeraża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel85 Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 I jak to teraz wygląda? Czy na taką barania można już wjechać? czy to od salmopolu bądź Wisły czarne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Na Baraniej jest jeszcze trochę śniegu, ale wjechać się da. Z Wisły Czarne rozumiem, że niebieskim? Tym to wejść się da, wjechać nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel85 Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 masakra, kiedy ten śnieg w końcu odpuści .... :/co do trasy wjazdu, napierać będę szlakiem "poza szlakiem" w zeszłym roku zapuściłem się bajecznm szutrem z salmopolu (gdzie jest zakaz wjazdu) w stronę Baraniej, ale nie miałem na tyle czasu by próbować do samego końca. W pewnym momencie odbiłem w prawo i zjechałem do Wisły Czarne, teraz wrócę do tego odbicia i dalej pojadę na czuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Zamiast w prawo odbij w lewo i dojedziesz do zielonego ze Skrzycznego na Baranią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel85 Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Eee jechałem nim już nie raz i nie ma porównania z szlakiem "poza szlakiem" zapodalbym ci zdjęcie tej ścieżki ale nie wiem jak się wkleja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Ja wiem o co chodzi, szeroki szuter niczym autostrada, wolę kamcole i techniczne szlaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel85 Napisano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Nie chce być monotonny, ale jak to teraz wygląda? Można już spokojnie śmigac gdzie dusza zapragnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Nie che byc monotonny, ale smigac gdzie dusza zapragnie mozesz gdzie chcesz i ile chcesz bez wzgledu na pore roku, wszystko kwestia odpowiedniego nastawienia psychicznego. A teraz info z soboty od kolegi. Korbielow - Miziowa, troche blota da sie jechac, Miziowa - Rysianka - poszlo gladko po koledzy robili przed switem, wiec masa odcinkow co idzie w pasie granicznym robili po zmarzlinie, jak swtierdzil - po wyjsciu slonca robila sie masakra, Rysianka - Lipowska - troche sniegu w lesie i bloto, Lipowska - Boracza- miejsca od oporu blota po sahare, czyli wszystko o tej porze roku. B. Maly oprocz sporadycznych malych plam raczej caly spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.