headbanger Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Tak logicznie myśląc to przy nowych konusach powinienem mieć lepszą pracę łożyska nawet jeśli kulki toczą się po trochę zmienionym torze co raczej nie bardzo jest możliwe bo nowe konusy wyglądają identycznie (nie mierzyłem mikrometrem a i bieżni konusa nijak nie zmierzę jak okiem swoim) Stawiam więc na zużyte kulki, które widocznie wykazują jakąś owalizację, która przekłada się na 'skokową' pracę łożyska.
tobo Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Konusów z pewnością w przypadku tych nikt nie mierzy również w fabryce
Alsew Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Tak logicznie myśląc to przy nowych konusach powinienem mieć lepszą pracę łożyska nawet jeśli kulki toczą się po trochę zmienionym torze co raczej nie bardzo jest możliwe bo nowe konusy wyglądają identycznie (nie mierzyłem mikrometrem a i bieżni konusa nijak nie zmierzę jak okiem swoim) Stawiam więc na zużyte kulki, które widocznie wykazują jakąś owalizację, która przekłada się na 'skokową' pracę łożyska. Jak pokręcisz trochę kołem i rozkręcisz piastę to zobaczysz ślad w którym miejscu toczą się kulki na nowym konusie... Jeśli piasta słabo się kręci a konusy są ok, to stawiam raczej na niewłaściwe skontrowanie niż na "owalizację" kulek... no i zostaje jeszcze kwestia odpowiedniej ilości kulek w piaście...
vitesse Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 dokupic konus pierwszy z brzegu jest ciezko, niby to samo, a sie roznic moga, ja bym polecal wymiane piasty na lepsza skoro obecna to najprostsze kowadlo. Tanie konusy sa marnej jakosci, do dobrych piast sa drogie, a to z kolei bardziej oplaca sie kupic nowa piaste. Polecam kontrowac z lekkim luzem, bo wlozeniu w haki luz powinien zniknac
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.