lukas1 Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) Witam, Od 2 dni probuje rozgrysc mojego Pika RC , ale mam male watpliwosci co do ustawien. wezmy gore na poczatek gdzie jest jest podzielona na 2 obszary- CHARGER( czy to tylko nazwa nowego kartridza) i COMPRESION ze strzalka. Jezeli bede krecil w kierunku jakim pokazuje strzalka to dojde do pelnej blokady? ( czyli kompresji na maxa?), a krecac w przeciwnym kierunku do strzalki bede go tylko odblokowywal az do pelnego otwarcia? Teraz dol ( rebound) jest podzielony od wolnego do szybkiego, czy powinno byc tak jesli mam 100 kg wagi i mam wysokie cisnienie w widelcu to powinno byc blizej ustawienia wolnego ? a mala waga zawodnika i mniejsze cisnienie potrzebuje szybszego rebound? Bede bardzo wdzieczny za pomoc Edytowane 31 Marca 2015 przez lukas1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 halo nikt nie pomoze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Kupileś widelec/rower bez instrukcji do amortyzatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 gdybym wiedzial to bym nie pytal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 A nie łatwiej poprostu pokręcić pokrętłami i sprawdzić co sie stanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 oczywiscie ale myslalem ze sa jakies ogolne zasady od ktorych mozna zaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Czasami jak czytam to jestem przerazony... Kolego to naprawde taki problem jak wyzej szanowny napisal, sprobowac i zaobserwowac co sie dzieje, poszukac, poczytac? Potem jest x watkow i xx pytan typu: kupilem spodnie, maja taki zamek z przodu na wysokosci krocza, czy ma on byc z przodu, czy z tylu, spelnia jakas funkcje, czy jest na ozdobe. Zapewnie trafi Ci szlag, ze rozpisje sie nie udzielajac odpowiedzi, ale dziwi mnie fakt, ze kupujesz porzadny widelec, wyposazony w jakies spectrum ustawien, a potem zadajesz oczywiste pytania. To jak kupic auto w full opcji i zadawac potem pytanie o jego funkcie, to akurat znam z innego forum. Co do dolu, czyli Reboundu masz watek - ustawienie Reby, tam ludzie sie spuszczaja ile klikniec gdzie. Twoje pytania sa jak o dobor siodleka, kazda nic nie wyszło jest inna. Musisz sam wsiasc na rower wjechac na ulubiona traske i pobawic sie ustawieniami jak Ci pasuja. Nie ma schematow typu waga= ilosc klikniec, kwestia rodzaju trasy, szybkosci ridera, osobistych preferencji [ lekkie tlumienie, czy dosc silno przetlumiony] Zaloz, pojezdzij, poprobuj, mysle, ze po poczatkowej "fascynacji" i ustawieniach i tak z czasem je dopasujesz do swojego stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Przeczytać i pokręcić http://www.1enduro.pl/regulacja-zawieszenia-poradnik/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipog44 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Wszystko na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi