Skocz do zawartości

[rower] GT Zaskar 9R Elite 2014 porównanie do Canyona

gem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i teraz są konkrety ... bo porównywanie rowerów bez podania dokładnej ceny przy bardzo zbliżonej specyfikacji  nie ma sensu ... skoro GT ma lepsze komponenty w napędzie i jest tańszy od Canyona to nie wiem nad czym się tu zastanawiać ...

Jedyna przewaga Canyona nad GT to sprawdzona ścieżka zakupu, solidność opakowania pewność dostawy.

Pozdro

Napisano

Dzięki! Konkretna odpowiedź! O Canyonie jest całe mnóstwo informacji, ale o GT już niewiele, stąd moje pytanie. W zasadzie jestem zdecydowany na GT - podoba mi się rama i wyposażenie. Niewątpliwym minusem jest zakup w sklepie, którego nie znam (może ktoś tam kupował?). Nie wiem, czy w Polsce jest jakiś serwis GT i czy w tym wypadku gwarancja będzie realizowana w Polsce?

Napisano

Nie licz na to ze ktoś zrealizuje roszczenia gwarancyjne na rower kupiony poza jego siecią dystrybucyjna ... na Polskę rowery GT dystrybuuje z tego co pamiętam jakaś firma z Czech.

Jak coś się posypie będziesz się niemal na 100% musiał się kontaktować z miejscem zakupu.

Pozdrawiam

Napisano

Po świętach odezwę się do dystrybutora. Kupując "zdalnie" mam jeszcze zagwozdkę z wyborem rozmiaru ramy. mam 176 cm i 77 kg, przekrok 83. Myślę, że odpowiednia będzie Mka, ale może jest na forum użytkownik GT o podobnych gabarytach i coś podpowie? Nie mam gdzie "przymierzyć" się do tego roweru (ale do Canyona również nie :-). Mimo wszystko chyba podejmę ryzyko, bo u siebie w podobnej cenie mogę dostać np: Treca X-Caliber 9, lub Scotta Scale 960. Te rowery co prawda mogę wypróbować, ale Zaskar jest lepiej wyposażony. Kolejną zaletą jest dla mnie fakt, że to dosyć niszowy rower :-)

Napisano

Nie no bez przesady GT nie jest aż takie niszowe :) ja np mam :D.

GT natomiast nie da się pomylić z żadną inną marką :) >> Triple Triangle rządzi :).

Rower wydaje ci się niszowy dopóty dopóki go nie kupisz :)

Potem nagle się okazuje ze widujesz tego na trasach więcej niż wcześniej.

Co do rozmiaru ... zwróć uwagę na przekrok ... GT podaje go jako wymiar dość blisko podsiodłówki ... w miejscu gdzie rzeczywiście spoczywają klejnoty będzie tego troszkę więcej ... przy twoich proporcjach na GT możesz być też dość mocno wyciągnięty.

Ja mam  180 wzrostu i 83 cm nogi ... mam Canyona 15 mm krótszego niż ten GT w M`ce Jak jeszcze się okaże ze mostek ma 100 mm to będzie całościowo dłuższy o 35 mm a to już sporo.

Zweryfikuj jeszcze regulamin tego niemieckiego sklepu( chyba że to już zrobiłeś) czy wysyłają do Polski i w jakiej cenie jest ta wysyłka.  

Pozdro

Pozdro

Napisano

Niby tak, ale na pewno nie tak popularne jak Scott, czy Trek. Rama GT bardzo mi się podoba, kolor mi też pasuje :-) Co do rozmiaru: poczekam jeszcze, może się ktoś odezwie, ale wiem, że M mają (o S nie pytałem). Transport do Polski kosztuje 40 Euro. Wysyłają bez problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...