Stowner Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Witam chciałem dzisiaj odpowietrzyć Hayes'a Dyno hamulec zakupiłem jako używany, pierwsze co mnie zdziwiło to poziom dokręcenia śruby, ledwo puściła. Po jej wykręceniu moim oczom ukazał się kompletny brak gwintu... Po ponownym wkręceniu śrubka puszcza płyn, końcówka odpowietrzacza też się gibie. Ktoś chyba na chamca dokręcił krzywo śrubę. Jest szansa na odratowanie tego? Dostanę gdzieś taką śrubkę tylko z główką? Mógłbym włożyć pod nią uszczelniacz i możliwe, że problem by zniknął. Da się jakoś uniknąć wymiany zacisku ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Śrubkę z główką? Którą śrubę w zacisku całkowicie wykręciłeś? W zacisku jest odpowietrznik który otwiera się o pół obrotu. W korpusie dżwigni jest śruba którą wykręca się żeby podpiąć końcówkę z wężykiem i strzykawką. Dlaczego chcesz wymieniać zacisk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stowner Napisano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 http://dropbox.com/sc/czc0qj0xxjp1g1q/AAD6DJwSKlac9ue82qjLB0IAaOdpowietrzanie w tym zacisku nie jest takie jak w shimano, wygląda to tak jak na powyższym zdjeciu, śrubka nie trzyma w ogóle i myślałem o włożeniu śruby z łebkiem i włożenie pod nią uszczelniacza. W zacisku gwintu zero.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Nadal nie napisałeś co to jest śruba z łebkiem? Skoro brak gwintu to gniazdo można przegwintować, założyć większą śrubę z uszczelką. Potrzebna będzie jednak też inna końcówka do odpowietrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stowner Napisano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Oryginalnie jest śruba baryłkowa, zastanawiam się czy nie wymienić jej na śrubę np od tarczy hamulcowej i uszczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Nie pamiętam czy śruba od tarczy jest większa czy nie, wydaje się mieć taką samą średnicę - jeśli tak to w co ją wkręcisz jeśli nie ma gwintu? Musisz go zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stowner Napisano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Okej już wszystko mam zaplanowane, jeszcze jedno pytanie, przy okazji chce wymienić przewód hamulcowy gdyż widać, że ten jest trochę zmarnowany, odkręciłem baryłki przy klamce i zacisku jednak przewód nie chce wyjść, jest na to jakiś patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Tak . Musisz szarpnąć wtedy wyjdzie z klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi