Pawlos88 Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Witam, Mój Fox domaga się powoli serwisu i chciałem go ogarnąć na święta. Chciałem kupić oryginalny olej, ale mam pod ręką trochę Motorexa 7,5 W - testował ktoś w swoim widelcu ów olej? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Wszystko się rozchodzi o to że zastepnik musi mieć najlepiej taki sam współczynnik lepkości albo bardzo zbliżony, nie patrzy się czy to 7,5w czy 10w. Poszukaj w Google interesujących cię cyferek i befziesz wiedział czy możesz użyć tego motorexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Serwis to nie tylko wymiana oleju.Ten amor nie był otwierany 9 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlos88 Napisano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Zdaję sobie sprawę, że nie chodzi tylko o wymianę oleju, ale o tym de facto jest ten temat Co do widła - powiem szczerze, że nie wiem kiedy i czy był otwierany dlatego chcę tam zajrzeć. Zasadniczo siedzi w moim rowerze zastępczym kupionym w zeszłym roku, ale biorąc pod uwagę ogólny stan tego roweru(minimalne oznaki zużycia napędu, fabryczne chwyty i opony jeszcze z włoskami) podejrzewam, że nic mu nie będzie bo za wiele km nie zrobił wcześniej na pewno, u mnie też z racji przeznaczenia za bardzo się nie najeździł. Nie wiem jak to wygląda w Fox-ach z otwartą kąpielą, ale znam przypadek Z2 97" nie otwieranej 10 lat. Wierzcie lub nie, nic jej nie było, a najeździła w X-Wingu kolegi tysiące km. Ale może macie trochę racji, że mimo wszystko przed kupnem czegokolwiek warto zajrzeć do środka, chociaż jestem raczej spokojny póki co. Nie zmienia to faktu, że informacje na temat tego czy koniecznie warto pchać się w fabryczny olej, mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper9 Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Hej, Ja dzięki koledze z serwisu wiem ze dobry jest motul mogę sprawdzić i zadaj pytanie na priv to wyśle jaki do foxów. Moim zdaniem uważaj bo w nowych Lisach brak oleju to już norma:) niewiem jak stare wilcze wyjadacze:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Fox 10 WT Green (smarujący) to Silkoline Fork Oil 10WTFox 10 WT Red (tłumiący) to Silkoline PRO RSF 10WT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi