Gerwazy33 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Witam Co prawda pisałem już na forum dla niezarejestrowanych, ale odzewu nie było (może niedużo osób tam zagląda?), więc postanowiłem dołączyć do grona użytkowników i napisać tego posta (a w zasadzie wykorzystać już tylko metodę znaną już starożytnym - "kopiuj - wklej"). Mam nadzieję, że tu uzyskam jakieś rady. [/wklej]Od jakiegoś już czasu mam zamiar kupić rower szosowy, ale raczej z tych tańszych i w swoich okolicach. Na ogłoszeniach znalazłem taki model: http://olx.pl/oferta/rower-szosowy-szosowka-kolarka-CID767-ID9yv1H.html#0210c2ffcc Czy jest on wart swojej ceny? Raczej nie zamierzam inwestować w sprzęt więcej, przynajmniej w najbliższym czasie. Czy taki rower byłby w stanie wytrzymać kolejne 2-3 lata eksploatacji na poziomie, powiedzmy 300km miesięcznie? A w przypadku ewentualnego zakupu, co należałoby w nim sprawdzić przed dokonaniem tranzakcji? Za rady dziękuję i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Wygląda na oko dobrze. 500 PLN to tanio za ten rower. Z istotnych rzeczy, trzebaby sprawdzić, czy koła są w miarę OK (kręcą się bez oporów i hałasu, obręcze proste, nie ma luźnych szprych). No i stan napędu - głównie stopień zużycia kasety (patrz odpowiedni topic). Osobiście, o ile koła są w porządku, to liczyłbym się w wypadku tego roweru z wymianą klocków, linek z pancerzami, opon i ew. kasety z łańcuchem - koszta stanowiące spory ułamek ceny (20-50%?), jednak dalej myślę, że warto, bo cena wyjściowa jest niska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Raczej warto, i wcale nie musi być tak, że na 100% będziesz musiał od razu wymienić wszystkie wspomniane wyżej części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Dobra cena. Nie wygląda na zajeżdżony tylko po prostu zaniedbany. Do wyczyszczenia i przesmarowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Wygląda bardzo fajnie. Na pewno do czyszczenia i smarowania, regulacji. Potem możesz wymienić owijkę, bo to jednak dość osobisty element - nie tylko poprawia estetykę, ale ze względu na higienę. nie podany jest rozmiar, ale jak Ci spasuje i zobaczysz, że nie ma jakiś większych problemów to cena wydaje się OK. Opony mogą być zużyte, sprawdź suport czy nie trzeszczy i nie ma luzów, pedały czy się kręcą bez luzów i czy nie są zapieczone. Stery, rama z widelcem - czy nie ma wgniotów, jakiś dramatycznych spawań, etc. I śmigaj jak najwięcej. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerwazy33 Napisano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, jeżeli jeszcze nasuną mi się jakieś pytania to się tutaj zgłoszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.