hipodrom Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 Hej Mam możliwość okazyjnie kupienia roweru który mnie interesuje. Jest to rower fitness/hybryda/szosowy z prostą kierownicą. Jego górna rura jest prawie że pozioma, minimalny spadek. Mam 190 cm i krocze 88cm, rower jest XXL, 23,5 cale, 59,7cm , pozioma rura na wysokości 84-85cm., koła 28" W butach moje krocze wzrośnie do około 89cm, co daje około 5cm luzu (chyba wystarczy, nawet przy lekko luźniejszych spodniach). Czy rama roweru jest dużo "za duża"? Z tego co czytałem, dla rowerów szosowych większa rama nie jest wielkim problemem ( bardziej aerodynomiczna pozycja ale mniej zwrotny - ale po co mi zwrotność na szosie? ) Niestety nie mam możliwości sprawdzenia w rzeczywistości roweru przed kupnem. Proszę o rady.
copone Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 Dedykowana dla Ciebie to xl - bez przymiarki trudno coś powiedzieć
Mod Team durnykot Napisano 30 Marca 2015 Mod Team Napisano 30 Marca 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.