Skocz do zawartości

Bicie koronek / korby - nowe części

dzanus2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem z nowo co zamontowaną korbą Carnk Bros Cobalt SL + wkład suportu nowy VP. Rama Schmolke Scandium HT SC.

Wystepuje bicie na wszystkich zebatkach, a suport ma zero luzu, kreci sie ok. Bylo zakladane w dwoch pozycjach. Mechanik mowi, ze to krzywa korba.

Kto ma pomysł co zrobic?

FILM:

dzieki za pomoc.

Napisano

A może trzeba wykonać tzw. planowanie mufy suportu. Może jest jakiś zadzior, wiór który dostał się miedzy  wkład a mufę i całość się nie licuje. Oczywiście wykluczyć wadliwej korby nie można. Ja bym założył całość w innej ramie ale wcześniej pomierzył ile to bicie wynosi żeby mieć odniesienie czy jest lepiej czy gorzej.

Napisano

A może trzeba wykonać tzw. planowanie mufy suportu. Może jest jakiś zadzior, wiór który dostał się miedzy  wkład a mufę i całość się nie licuje. Oczywiście wykluczyć wadliwej korby nie można. Ja bym założył całość w innej ramie ale wcześniej pomierzył ile to bicie wynosi żeby mieć odniesienie czy jest lepiej czy gorzej.

Czterech mechaników twierdzi, ze jesli nie ma luzów na suporcie to musi on byc dobrze zalozoy, a problem jest w korbie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...