cienkun Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 (edytowane) Witam. Zanabyłem ramkę alu (mielec podobno więc 7005) i zauważyłem, że poprzedni właściciel rozwiercił dwie przelotki linek (linki po górnej rurze) tak, żeby prowadzić linki w pełnym pancerzu na całej długości. Jednej, nie wiedzieć czemu, nie rozwiercił. Jak to bezpiecznie zrobić, żeby było równo, prosto i symetrycznie? Zwykłą wiertarką tam nie dojdę, stołową tym bardziej... Pozdrawiam. Piotr. Edytowane 30 Marca 2015 przez cienkun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Może pilnikiem o stożkowym przekroju? W alu to parę minut roboty. Szkoda prądu na wiercenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Pilnik okrągły i cierpliwość? ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 No, też tak pomyślałem, że to będzie jedyne wyjście. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Sam pilnikiem robiłem 2 przelotki pod dolną rurą. Jakieś 30 min. 2 kolejnych mi sie nie chciało, bo na tylnym trójkącie zipy mi nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 31 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 zaczynasz pod kątem (wiem wiem - niewłaściwie) nowym dobrym wiertłem, wykańczasz pilnikiem jak powyżej.Nawet jak by to miało zająć 30minut, co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Zanabyłem ramkę alu (mielec podobno więc 7005) i zauważyłem, że poprzedni właściciel rozwiercił dwie przelotki linek (linki po górnej rurze) tak, żeby prowadzić linki w pełnym pancerzu na całej długości. Po co rozwierać jak można adapter zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi