Skocz do zawartości

[wyprawa] Majówka dla amatorów

DeMonteChristo91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam chętnych osób do zorganizowania kilkudniowej, amatorskiej ekspedycji rowerowej, która miała by się odbyć w majówkę. Na razie szukam zainteresowanych na tego typu wyprawę. najbardziej preferowane osoby z Warszawy i okolic. Wszelkie szczegóły wraz z propozycjami będą omawiane już wspólnie. Pozdrawiam Filip J.

Witam. Szukam chętnych osób do zorganizowania kilkudniowej, amatorskiej ekspedycji rowerowej, która miała by się odbyć w majówkę. Na razie szukam zainteresowanych na tego typu wyprawę. najbardziej preferowane osoby z Warszawy i okolic.

Moim zdaniem powinien zacząć od określenia terenu w który zamierzasz uderzyć...czy to będą góry, przedgórze, niziny czy morze Pomorze.

Także musisz określić czy chciałbyś aby to była ekspedycja stacjonarna czy objazdowa.

Warto określić czy ekspedycja będzie robiona w formie pętelki czy przejechany jakiś dłuższy dystans.

Określając powyzsze zmierzamy do wyboru roweru i preferencji terenu.

Ja jestem z Warszawy i na majówkę chętnie bym uderzył na całą ścianę zachodnią. Pasuje?

Może jednak podaj jakieś informacje. Ile dni , jaki dystans ogółem, jaki dystans dziennie oraz jaki kierunek, przynajmniej tak mniej więcej. Jakimi drogami byś chciał jechać, utwardzone czy nie koniecznie. 

No dobrze, postaram się jakoś uszczegółowić. Wyjazd chciałbym zorganizować z Warszawy, w dowolnym kierunku ( do uzgodnienia ), no, ale dajmy dla przykładu ,że w stronę Suwałek. Trwało by to od 3 do 5 dni, w zależności od możliwości innych osób. Planowanne dzienne odległości to około 100 km, a powrót z miejsca docelowego do Warszawy byłby pociągiem. A jeśli chodzi o drogi to preferowana byłaby utwardzona nawierzchnia. Jeśli zaś chodzi o noclegi to mi pasuje spanie w namiocie jak i w jakiś noclegowniach czy schroniskach. Szczegóły będę uwzględniał już z chętnymi, gdyż najbardziej zależy mi na samej przygodzie.

w zeszłym sezonie wybrałem się z warszawy do Kielc przez Radom, Skarżysko Kamienną... Ogółem w ciągu 1 doby ponad 230 km :).

Nie lekceważcie gór świętokrzyskich...to nie jest łatwy teren i szczerze zanim tam raz jeszcze pojadę muszę popracować nad formą bo górki są tam dość duże i w czasie kryzysu doszedłem do wniosku, że nigdy się one nie skończą ;P.

Może coś ładniejszego... Szlak Orlich Gniazd - od Częstochowy do Krakowa. Byłbym skłonny do Częstochowy nawet dojechać pociągiem :).

Widoki są tam śliczne a trasa średnio wymagająca pod względem kondycji. Technika to już w zależności gdzie chciałoby się podjechać...

Podaję informacje odnośnie terminu i rodzaju trasy:

Wyprawa odbędzie się 30.04.2015-01.05.2015

Wybierzemy się " Szlakiem Orlich gniaz " Kraków-Częstochowa bądź Częstochowa-Kraków, około 150km.

Jeśli ktoś jeszcze zainteresowany, albo ma pytania, to zapraszam, piszcie :).

Witam. Mała zmiana terminów podróży. Wyprawa odbędzie się 1szy/2gi maja.

Już raczej na pewno trasę rozpoczniemy w Krakowie, więc osoby z woj małopolskiego ,albo Ci którzy by akurat wygodniej mieli by się do nas dołączyć w samym Krakowie, również najserdeczniej zapraszam :).

Nie zabieramy ze sobą dodatkowego obciążenia, do samej wyprawy wystarczą rower no i podstawowy ekwipunek w plecaku.

Pozdrawiam Filip J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...