Skocz do zawartości

[1500-2000] Cross do pracy + jazda po mieście i okolicach

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum witam wszystkich :)

Chcę zakupić swój pierwszy porządniejszy rower. Jak w tytule, będzie mi służył do jazdy do pracy i do przejażdżek po i wokół miasta (asfalt + utwardzone drogi) tak około 25-50km.

Przedział cenowy również jak w temacie 1500-2000zł. Mam 178 cm wzrostu i ważę 85 kg.

Nie chcę zamawiać przez internet, z okolicznych sklepów te które mam na oku to:

Scott Atacama X60 2013 Link

Scott Sportster Link

Unibike Flash 2015 Link

Unibike Crossfire Link

Kross Evado 4.0 (na miejscu jest tańszy niż na stronie producenta) Link

A jeśli rozwiejecie moje obawy co do zamawiania przez internet (problemem jest też to, że chcę rower na raty) to dochodzą jeszcze wszechobecne na forum:

Lazaro Integral V3- jedyna aukcja na Allegro Link

Kands Maestro/Avangarde Link Link

Żaden Giant i Merida nie mieszczą się w moim przedziale cenowym. W linkach wkleiłem ramy w różnych rozmiarach, tylko żeby pokazać specyfikację, rozmiaru pod siebie jeszcze nie dobierałem.

Osprzęt typu przerzutki wiadomo chciałbym jak najlepszy ale nie jest to warunek konieczny, na pewno nie chcę tarczówek tylko porządne V-brake, generalnie chcę rower na lata więc najbardziej rozchodzi mi się o dobrą ramę, kierownicę, kasetę itp. Zależy mi też na tym, aby nie było przeszkód w montażu lepszego osprzętu- przykładowo przerzutki i tak ostatecznie mam zamiar wymienić na coś lepszego (Deore i wyżej).

Pytanie mam również o opinię o "dopłacaniu za naklejkę". Wiele osób na różnych forach o tym mówi, inni z kolei, że ramy z tych bardziej znanych film są lepsze (hydroformowanie, wytrzymalsze powłoki lakiernicze jak i same ramy) jak to dokładnie z tym jest? Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

za 2000 pln najlepiej byłoby kupić coś używanego w dobrym stanie wtedy masz rower z dobrym osprzętem no i na zieloną górę obowiązkowo tarczówki z tych co wymieniłeś wybrałbym krosa evado w żadnym wypadku kandsa szwagier miał dziadostwo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...