yotomeczek Napisano 29 Marca 2015 Napisano 29 Marca 2015 Podpowiecie jakąś przystępną cenowo ramę pod pasek? Przeglądam net już parę dni i albo rama akceptuje małe, cienkie koła albo trzeba ją ściągać zza wielkiej wody za niemałą kaskę. Nie ma w Europie czegoś co akceptuje duże koła (planuję założyć 29x3.0) i pasek? Oczywiście rama bez amortyzacji i w miarę lekka
severian Napisano 29 Marca 2015 Napisano 29 Marca 2015 Tak z ciekawości pytam-mozna w Polsce dostać opony o takiej szerokości? Na zagranicznych sklepach widzę,że są po 80 funtów ...
yotomeczek Napisano 29 Marca 2015 Autor Napisano 29 Marca 2015 Można: http://allegro.pl/opona-maxxis-chronicle-29x3-0-drut-fat-bike-lodz-i5138518433.html
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Marca 2015 Mod Team Napisano 29 Marca 2015 Podpowiecie jakąś przystępną cenowo ramę pod pasek? Przeglądam net już parę dni i albo rama akceptuje małe, cienkie koła albo trzeba ją ściągać zza wielkiej wody za niemałą kaskę. Nie ma w Europie czegoś co akceptuje duże koła (planuję założyć 29x3.0) i pasek? Oczywiście rama bez amortyzacji i w miarę lekka Przystępna cenowo? Lekka? Pasek? Słabo to widzę... Najtaniej wyjdzie Ci chyba ściagnięcie z UK lub Niemiec Krampusa lub nowego Gienka Longitude, ewentualnie przyczaic sie na Singular'a Rooster'a i zlecić u Orła, Rychtara czy Kajaka wstawienie złączki w hak lub seatstay... 29+ to nowość, pasek to nisza tak mikroskopijna, że jest eksplorowana niemal wyłącznie przez rzemieślników, a ci raczej za drobne pieniądze nie klepią ram... Zacisnąć nomen-omen pas-ek i zbierac na kastoma. U Kajaka jakieś 3.5-4 klocki. W UK 750-1500 funtów w zależności od rodzaju rurek i dodatków. Szacunek... I. PS Ta Kronika na Alle to jest jakiś wynalazek. Sprawdziłbym ze spzredajacym czy faktycznie ma ją w ręku, gdyż w tytule jest drut, w opisie zwijka 120TPI. Dodajmy, że Maxxis nie oferuje Kroniki w wersji drutowej...
yotomeczek Napisano 29 Marca 2015 Autor Napisano 29 Marca 2015 Ale Genesis Longitude chyba nie jest pod pasek? Co do linku z oponą - pewnie opis mają skopiowany z czegoś - jak mają na allegroszu to na 99% mają w magazynie (kupowałem tam i szukali po aukcjach towar). Marzy mi się przejście na pasek i piastę wielobiegową - jakoś łańcuch i przerzutki mi nie leżą (najfajniej jeździło mi się przed założeniem manetek - na jednym przełożeniu - teraz ciągle coś albo rzęzi albo się przełączy)
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Marca 2015 Mod Team Napisano 29 Marca 2015 zlecić u Orła, Rychtara czy Kajaka wstawienie złączki w hak lub seatstay... Żadna z tych ram nie jest przystosowana do paska, dlatego napisalem to co powyżej. Rekomenduje wizyte u okologa Brak klamotów na kierownicy, rurkach i hakach fajna sprawa, ale o ile ten sprzęt nie ma służyć tylko do lajtowego toczenia się tu i ówdzie jedyną faktyczna opcją wielobiegówki jest Rolo. A to kosztuje tyle co cała, szyta na miare rama... Chyba, że Pinion, wtedy najtaniej, jak widziałem, ramę zamówić w 18 Bikes w Hope... Szacunek... I.
yotomeczek Napisano 29 Marca 2015 Autor Napisano 29 Marca 2015 Niestety wszystko co fajne jest w pyte drogie Na początek myślałem o jakimś alfinie - nie wiem czy 11 biegowy czy mniej, docelowo Rohloff. Na co dzień używam około 6 biegów (2-3 ze średnim blatem i 3-4 z dużym więc totalnie bez sensu) BTW - w ciągu 3 miesięcy drugie okulary robiłem i ciągle nie jest ok - ech ci okuliści
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Marca 2015 Mod Team Napisano 29 Marca 2015 Kwestia tego czym jest to "nacodzień"? Jak juz pisałem do faktycznego, cieżkiego uzywania w terenie to tylko Rolo lub Pinion. Alfiki są poprostu za slabe i nie raz raportowano gubienie biegów, ślizagenie się itp... Szacunek... I.
yotomeczek Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Napisano 4 Kwietnia 2015 Czy ktoś miał doczynienia z wyrobami http://no-limited.pl/index.php/produkt/rama-no-limited-twenty-nine/ ?? Można zamówić wersję pod pasek a rama mieści koła 29x3"
artoor Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Jeślibyś zadowolił się 27.5+ na ramie 29", to do wzięcia jest Pipedream Skookum z Reynoldsa 853 za bezkonkurencyjne 395 funi elżbietańskich. Pojedzie na pasku karbonowym i piastach Rohloffa i do ściągnięcia zza małej wody. Kontakt z firmą nie jest szybki, ale w końcu odpowiadają... http://www.pipedreamcycles.co.uk/frames/belt-drive-compatible-frames/skookum-29er-r853.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.