Arek2 Napisano 25 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Hej! Mam pytanie dotyczące opon Maxxis High Roller o rozmiarze 24" i szerokości 2.7", czy zmieszczą się w ramie Dartmoor z 2005r. ? Jeżeli nie 2.7" to czy wejdzie 2.5" ? Trzecie pytanie, czy tej samej firmy opony i ten sam model, ale rozmiar 26" i szer. 2.7" podejdzie do Sr Suntour Duro D ? ps. obręcze to spawane Sun Rims Double Track 24" i 26". Pozdrawiam, Arek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek2 Napisano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Nikt nie może mi pomóc ? Pozdrawiam, Arek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Myślę, że ta opona 2.7" przy rozmiarze 24" powinna wejść, bo z tego co wiem nie ma zbyt szerokiego bieżnika... ale może niech wypowie się ktoś posiadający tą ramkę. A do przodu nie za szeroki kapeć 2.7"? 2.5" wejdzie na pewno do duro. Nie wiem jak z 2.7". Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Co do Duro pisałem nawet do RP Pawlaka w tej sprawie czyli jaka wejdzie maxymalna guma na szerokość. Nie wykazali się informacjami. Cytuje: "Dzien dobry To zalezy czy Pan kupił Duro-D z piwotami czy bez . Nie sprawdzałem jaka najwieksza opona wchodzi , ale 2,3 powinna wejsc . Jesli jest to Duro-D z piwotami to na pewno bedzie trzeba spuszczać powietrze . pozdrawiam" Pisałem potem, że jezdze na 2,35 i nie ma problemu to odpisali: "Musiał by Pan sprawdzić czy nie bedzie Panu odbierać. Następna opona to 2,5 pozdrawiam " Dziwni Ci ludzie Dlatego dołączam się do pytania: jaka max opona wejdzie do Duro? 26", obręcz DX32 (wiec troche szeroka ^^) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 2.6 na obręczy dm24 (32mm) wchodzi do DURO. Ale lekka centra koła i bedzie obcierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Czyli cos mi się wydaje, że na szerokiej obręcz 2,5-2,6 to max. Ciekawe jaka max na DX32 wlezie na razie bede jezdzil na 2,35 i sie zobaczy ile miejsca zostanie, bo jeszcze obręczy nie mam ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.