Ipla Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Tak jak w temacie, nie wiem jak zdjąć z tylnej zębatki osłonę która jest za wolnobiegiem, chodzi o ten plastik co jest napisane Romet 398. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Klapcęgi i do roboty Chyba że ci bardzo potrzebna, w co wątpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Klapcęgi i do roboty Chyba że ci bardzo potrzebna, w co wątpie No ciężko będzie bo szprychy przeszkadzają, było to większe to na gorąco nożem potraktowałem to ale jednak wole usunąć całość, myślałem że jak ściągnę wolnobieg to zdejmę bez problemu a tu niespodzianka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 to z drugiej strony, dłutem i młotkiem, bo jak to mówią bez młota nie robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Nie wiem czy dobrze widzę, ale w większości rowerów ten krążek schodzi, gdy się odkręci wolnobieg. Jeśli u Ciebie tak nie jest, to albo ROZKRĘCIŁEŚ wolnobieg zamiast odkręcenia go, albo masz piastę o jakiejś nietypowej konstrukcji. Można też kombinerkami pokruszyć/połamać go, aby zdjąć. Szprychy nie powinny tu przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Nie wiem czy dobrze widzę, ale w większości rowerów ten krążek schodzi, gdy się odkręci wolnobieg. Jeśli u Ciebie tak nie jest, to albo ROZKRĘCIŁEŚ wolnobieg zamiast odkręcenia go, albo masz piastę o jakiejś nietypowej konstrukcji. Można też kombinerkami pokruszyć/połamać go, aby zdjąć. Szprychy nie powinny tu przeszkadzać. Raczej piasta nie typowa bo ten plastik jest jakby złączony z piastą... Dobra jutro trochę siły przyłożę do tego i to usunę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Możliwe, że przy zewnętrznej krawędzi tego kółka są trzy haczyki łapiące za szprychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Dlatego dłuto rozwiąże problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Możliwe, że przy zewnętrznej krawędzi tego kółka są trzy haczyki łapiące za szprychy. nie ma, inne koło rozebrałem to były a tu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 A próbowałeś odkręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Wygląda, że rozebrałeś wolnobieg zamiast go odkręcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Raczej piasta nie typowa bo ten plastik jest jakby złączony z piastą... To w takim razie w jaki sposób koło zostało zaplecione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi