rodszyld69 Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 co sądzicie o tych? Firma dopiero się rozwija ale można zaryzykować? wkładka nie wygląda zbyt dobrze, zobacz na te z deca http://www.decathlon.pl/spodenki-na-rower-mskie-mtb-700-id_8241509.html mają bardzo dobrą wkładkę mam taka tylko w droższych spodenkach. Według mnie lepiej jest dopłacić, możesz w razie czego zwrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishburger Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Przypadkiem mam obie pary, więc mam porównanie. 4F to były moje pierwsze spodenki z wkładką, więc byłem na początku zadowolony. Materiał spodenek bardzo przyjemny w dotyku, dobre wykonanie, wkładka też wydawała mi się porządna. Niestety po ok 300-400km i kilku praniach, wkładka piankowa bardzo zmiękła i spłaszczyła się, a co za tym idzie w zasadzie przestała pełnić jedną ze swoich funkcji (amortyzację). Poza tym spodenki podczas jazdy zmieniają swoje położenie i pampers przesuwa się do tyłu. Co jakiś czas trzeba poprawiać i podczas jednego z takich poprawek szewek z przodu się rozpruł W międzyczasie zachęcony bardzo dobrymi opiniami na tym forum odnośnie wkładek z Decathlonu postanowiłem kupić na próbę te bokserki za 99.99. Wprawdzie mam w nich dopiero jedną jazdę (pogoda nie rozpieszcza), ale już mogę ocenić że jest to jakościowa przepaść. Wreszcie mam jakieś porównanie i mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć że zakup tych 4F to był błąd nowicjusza. Podsumowując: 4F robią bardzo dobre pierwsze wrażenie, ale ono mija z każdym przejechanym w nich kilometrem. Na temat bokserek za mało jeszcze wiem, ale na razie w mojej ocenie przebijają 4f o jakiś kanion Kolorado. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 @fishburger: chyba każdy powoli dojrzewa do zakupu lepszych spodenek. Mój pierwszy "poddupnik" z wkładką to były wewnętrzne bokserki od luźnych spodni rowerowych z jakiegoś supermarketu. Na początku ok, ale wkładka coolmax szybko się ubiła. Kupiłem wtedy najtańsze spodenki z decathlonu (te obcisłe) z niebieską wkładką. Na początku zakładałem pod luźne krótkie spodnie, ale nie było zbyt wygodnie. W końcu uznałem - cholera, przecież na rower idzie się jeździć a nie wyglądać. Ma być przede wszystkim wygodnie. Sezon przejeździłem na tej niebieskiej wkładce, a na zimowych przecenach w Decathlonie kupiłem gacie na szelkach z wkładką czerwoną. Oczywiście apetyt rośnie w miare jedzenia (jeżdżenia) i na ten sezon mam już kupione spodenki z najlepsza wkładką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Z tym że "forfitnes"dopiero się rozwija nie za bardzo bym się zgodził,pewnie w kwestii gaci z pampersem są na początku drogi.Ale ja bym zaryzykował.Pamiętam jak wstdziłem się pierwszego kasku a cóż dopiero obcisyłch z pampersem,ale do tego się dorasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JejoX Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Cześć, Jakie szorty będą najlepsze na te spodenki z B'Twin 700 z decathlonu?Nie da się w tym jezdzic bez szortów bo sa mega przezroczyste. Może się ktoś wypowiedzieć na temat rozmiarowki tych spodenek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Miałem 2 pary takich bokserek z pieluchą - bez szelek i jedną z szelkami i zdecydowanie lepsze są te na szelkach, ponieważ się nie zsuwają i nie trzeba ich w ogóle poprawiać. Szelki trzymają pieluchę na swoim miejscu i nie trzeba się przejmować czy zjechały czy nie. Mam jeszcze pytanie do użytkowników "fulli", zakładacie pieluchę na te rowery? Ja przesiadłem się z HT na fulla i odnoszę wrażenie, że pielucha jest zbędna, bo nawet jak siodełko to prawie decha, to i tak jest w miarę miękko przez dampera. Na razie nie przejechałem więcej niż 30 km na raz, ale na HT już to czułem na drugi dzień, a tu nic (oczywiście mam na myśli początki sezonu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojteck Napisano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 kurcze obcisle gatki nie wchodza w gre Zainwestuj w spodenki rowerowe z wkładką, a nie kombinacja bokserki i szorty. Strój sportowy na rower to właśnie obcisłe spodenki. Nie ma się czego wstydzić i krępować. Na początku każdy ma opory kto nie zakładał takich gatek, ale naprawdę warto się przekonać. Ja też się wzbraniałem z wyjściem z domu w takich spodenkach, czy biegać w długich obcisłych getrach. Ale to już przeszłość. Tak się jeździ i tak się biega. Jak chcesz podjechać do sklepu czy kolegi to zakładaj cokolwiek,. Ale jak się wybierasz na przejażdżkę typowo sportowo na 2 godziny czy więcej to wkładaj spodnie do tego stworzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel20 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 A jak jedziesz gdzieś dalej trochę pochodzić pozwiedzać czy coś, to wygodniej będzie w szortach, niż w obcisłych gaciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.