Skocz do zawartości

[bokserki] czy lepiej spodenki?

Rekomendowane odpowiedzi

co sądzicie o tych? Firma dopiero się rozwija ale można zaryzykować?
wkładka nie wygląda zbyt dobrze, zobacz na te z deca  http://www.decathlon.pl/spodenki-na-rower-mskie-mtb-700-id_8241509.html mają bardzo dobrą wkładkę mam taka tylko w droższych spodenkach.  Według mnie lepiej jest dopłacić, możesz w razie czego zwrócić.

Przypadkiem mam obie pary, więc mam porównanie. 4F to były moje pierwsze spodenki z wkładką, więc byłem na początku zadowolony. Materiał spodenek bardzo przyjemny w dotyku, dobre wykonanie, wkładka też wydawała mi się porządna. Niestety po ok 300-400km i kilku praniach, wkładka piankowa bardzo zmiękła i spłaszczyła się, a co za tym idzie w zasadzie przestała pełnić jedną ze swoich funkcji (amortyzację). Poza tym spodenki podczas jazdy zmieniają swoje położenie i pampers przesuwa się do tyłu. Co jakiś czas trzeba poprawiać i podczas jednego z takich poprawek szewek z przodu się rozpruł :(

W międzyczasie zachęcony bardzo dobrymi opiniami na tym forum odnośnie wkładek z Decathlonu postanowiłem kupić na próbę te bokserki za 99.99. Wprawdzie mam w nich dopiero jedną jazdę (pogoda nie rozpieszcza), ale już mogę ocenić że jest to jakościowa przepaść. Wreszcie mam jakieś porównanie i mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć że zakup tych 4F to był błąd nowicjusza. Podsumowując: 4F robią bardzo dobre pierwsze wrażenie, ale ono mija z każdym przejechanym w nich kilometrem. Na temat bokserek za mało jeszcze wiem, ale na razie w mojej ocenie przebijają 4f o jakiś kanion Kolorado.

@fishburger: chyba każdy powoli dojrzewa do zakupu lepszych spodenek.

Mój pierwszy "poddupnik" z wkładką to były wewnętrzne bokserki od luźnych spodni rowerowych z jakiegoś supermarketu. Na początku ok, ale wkładka coolmax szybko się ubiła. Kupiłem wtedy najtańsze spodenki z decathlonu (te obcisłe) z niebieską wkładką. Na początku zakładałem pod luźne krótkie spodnie, ale nie było zbyt wygodnie. W końcu uznałem - cholera, przecież na rower idzie się jeździć a nie wyglądać. Ma być przede wszystkim wygodnie. Sezon przejeździłem na tej niebieskiej wkładce, a na zimowych przecenach w Decathlonie kupiłem gacie na szelkach z wkładką czerwoną. Oczywiście apetyt rośnie w miare jedzenia (jeżdżenia) i na ten sezon mam już kupione spodenki z najlepsza wkładką ;)

Miałem 2 pary takich bokserek z pieluchą - bez szelek i jedną z szelkami i zdecydowanie lepsze są te na szelkach, ponieważ się nie zsuwają i nie trzeba ich w ogóle poprawiać. Szelki trzymają pieluchę na swoim miejscu i nie trzeba się przejmować czy zjechały czy nie.

Mam jeszcze pytanie do użytkowników "fulli", zakładacie pieluchę na te rowery?

Ja przesiadłem się z HT na fulla i odnoszę wrażenie, że pielucha jest zbędna, bo nawet jak siodełko to prawie decha, to i tak jest w miarę miękko przez dampera.

Na razie nie przejechałem więcej niż 30 km na raz, ale na HT już to czułem na drugi dzień, a tu nic :) (oczywiście mam na myśli początki sezonu).

kurcze obcisle gatki nie wchodza w gre

Zainwestuj w spodenki rowerowe z wkładką, a nie kombinacja bokserki i szorty. Strój sportowy na rower to właśnie obcisłe spodenki. Nie ma się czego wstydzić i krępować. Na początku każdy ma opory kto nie zakładał takich gatek, ale naprawdę warto się przekonać. Ja też się wzbraniałem z wyjściem z domu w takich spodenkach, czy biegać w długich obcisłych getrach. Ale to już przeszłość. Tak się jeździ i tak się biega. Jak chcesz podjechać do sklepu czy kolegi to zakładaj cokolwiek,. Ale jak się wybierasz na przejażdżkę typowo sportowo na 2 godziny czy więcej to wkładaj spodnie do tego stworzone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...