Skocz do zawartości

[rower] Kands Maestro 2015 czy Kross Evado 3.0

Streamline

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Sprawa jest następująca. Mam możliwość kupienia Kross Evado 3.0 za 1500zł w hurtowni, niedaleko mojego miejsca zamieszkania, więc praktycznie ewentualna gwarancja była by robiona od ręki. Natomiast myślę, też o Kandsie, który z tego co widzę ma bardzo ciekawy osprzęt, niestety pozostaje tylko kupno przez internet u bardziej lub mniej podejrzanego sprzedawcy na allegro. No więc..  nie mam pojęcia co w tej chwili zrobić... przypominam, że porównanie dotyczy rowerów o tym samym koszcie.

Napisano

Natomiast myślę, też o Kandsie, który z tego co widzę ma bardzo ciekawy osprzęt, niestety pozostaje tylko kupno przez internet u bardziej lub mniej podejrzanego sprzedawcy na allegro.
Tacy podejrzani to oni nie są, dośc sporo osób już u nich kupiło te crossy.

No więc..  nie mam pojęcia co w tej chwili zrobić... przypominam, że porównanie dotyczy rowerów o tym samym koszcie.
Porównaj jeszcze wagę Kands, jeżeli podają prawdę waży 13,9 kg. Evado waga 15,3 kg różnica jest już spora. 
Napisano

Dzięki za odpowiedzi, no dobra, powiedzmy, że sprzedawcy na allegro nie są tacy bee. Natomiast nadal nie mam pojęcia na co się zdecydować, no i dodatkowa opcja dochodzi czyli lazaro, którego widzę, że na allegro sprzedał się jak świeże bułeczki. Ktoś ma jakiś pomysł, sugestię, co do wyboru? :)

Napisano

Ktoś ma jakiś pomysł, sugestię, co do wyboru?
Według co pisali na forum to Kands ma lepsze malowanie i według opisu ramę ma wykonaną w systemie hydroforming, więc prawdopodobnie będzie lżejsza od ramy Lazaro. [porównaj sobie wygląd tych dwóch rowerów i weź ten który Ci najbardziej przypadnie do gustu. Lazaro v Kands
Napisano

Bardziej renomowane firmy biorą "dodatkową prowizję" za znaczek na ramie. Kross jest już europejską marką więc ceni się jak inni inne firmy. co do osprzetu w Evado jest klasę lub dwie niżej niż w Kandsie do tego dochodzą mechaniczne hamulce tarczowe które w tej klasie roweru są po prostu niskiej jakości, w tym budżecie lepiej wybrać rower z hamulcami v-brake.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...