Adik91 Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Pisze tutaj bo pojawil sie dla mnie pewien problem co do kupna roweru szosowego. A wiec wybralem na poczatku Vento 3.0 z 2015 roku (rozmiar L): Vento 3.0 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie w sumie nadal chcialbym go kupic no ale niestety nie ma go na razie w magazynach krossa i trzeba czekac az wyprodukuja. Podzwonilem rowniez po sklepach no i powiedzieli mi, ze lepiej wziac Specialized Allez (rozmiar 58) do mojego wzrostu (186cm) bo jest troche bardziej wymierzony. http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/road/allez/allez-sport#geometry Mozecie mi powiedziec czy roznice miedzy rozmiarami ramy Krossa vento 3.0 (L) a rozmiarami ramy Specialized Allez Sport sa az tak duze czy tylko mi sie wydaje i co sadzicie, czy powinienem czekac az wyprodukuja rower ktory sobie upatrzylem czy lepiej wydac troche ponad 300zl i kupic SPecialized Allez Sport, czy tez moze wybrac cos innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Każdy jest zbudowany inaczej i nie da się na podstawie rozmowy telefonicznej stwierdzić, który rower będzie dla Ciebie lepszy. Poza tym inna geometria będzie lepsza na długie dystanse, a inna na krótsze, ale wydajniejsze. Myślę, że sprzedawca powiedział to, aby sprzedać Ci to co ma, a nie to czego szukasz. Polecam 3 numer magazynu Bike Board z 2015 roku. Jest w nim porównanie 14 modeli rowerów w przedziale 3500zł. Nie ma tam tego Specjalized, ale jest Vento i 13 innych, rowery są podzielone na kategorie według geometrii. Poczytaj, artykuł albo utwierdzi Cię w Twoim wyborze i poczekasz, albo zwrócisz uwagę na jeszcze inną propozycję. Najlepiej w tym porównaniu pod względem wyposażenia wypada B`Twin Alur 700 z decathlonu https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-alur-700--id_8290145.html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker87 Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 moim zdaniem ten spec z TT 58,3cm może być za duży. zobacz jeszcze rower scott'a http://www.scott.pl/produkt/182/558/rower--speedster-30/ scott ma dobrą cenę i jako chyba jedyny ją nie podniósł w tym roku. Vento w grudniu kosztował 3199zl. Dziwi mnie to że kross polska firma i podnosi ceny, a taki scott nie dość że masz lepszy osprzęt to ceny nie podniósł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik91 Napisano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Dzieki za pomoc, kupilem sobie ten magazyn no i w sumie stwierdzilem ze powinienem zostac przy vento 3.0 choc rower B-Twin Alur 700 ma jednak lepszy osprzet. Bardzo przekonujaco wplywa to na moja decyzje no ale niestety chcialbym miec tez rower ktory fajnie wyglada a tu jednak Vento 3.0 jest gora. Jak na razie zastanawiam sie wiec nad tymi dwoma rowerami, a na spec nawet juz nie patrze. A co wy sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Vento 3.0 wg strony producenta to 5500 zł. Masz na niego jakąś promocję? http://www.kross.pl/pl/2014/road/vento-3-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker87 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 @tobo autor podał link vento 3.0 kosztuje 3,5k zl i w grudniu na stronce kosztował 300zl mniej. (tak jak jego odpowiednik z 2014r na sorze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Osprzętowo klasa zacnych sprzętów uznanych marek, czyli marnie W kategorii rowerów mtb czy innych chyba bardziej stąpają po ziemi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 tobo, Vento 3.0 z linku który podałeś to kolekcja z 2014 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.