herosa Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Witam, Pojechałem dziś do serwisu z zamiarem odkręcenia jednego pedału, gdyż nie mogłem go odkręcić. Na miejscu powiedzieli mi, że gwint jest pęknięty i że NIGDY go już nie odkręcę. Mam kupić nowe pedały (do roweru szosowego, do którego miałem sobie normalnie przekładać stare). Mam właściwie 4 opcje: 1. kupić nowe pedały do roweru szosowego, a w MTB jeździć z pękniętym - czy to bezpieczne? (waga 62kg) 2. kupić nowe pedały do MTB, a starych się pozbyć - jeszcze nie wiem jak, chyba przez rozwiercenie gwintu. 3. Wymienić oś w tym pedale po jego wyjęciu 4. kupić nowy prawy pedał (jeśli uchodzę) Właściwie wszystko wiąże się z odkręceniem starego pedału, więc jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Ale gwint pęknięty w korbie czy pedale? Wg mnie powinno to dać się wykręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Jak to są jakies lepsze pedały, to możesz kombinować z wymianą osi. Nie wiem czy gdzieś kupisz jeden pedał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 gwint jest pęknięty i że NIGDY go już nie odkręcę Skoro nigdy go nie odkręcisz to dlaczego radzą Ci kupić nowe pedały? I w co je sobie wkręcisz, skoro tamtych "nigdy" nie odkręcisz? Może od razu nowy rower? Napisz, co to za serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Są to pedały m540. Znalazłem jeden pedał, za 50zł już z wysyłką w bardzo dobrym stanie. lajtspid - w sensie, że te stare pedały zostawię w tym rowerze (MTB), a kupię nowe do szosowego. Miałem je sobie luźno przekładać z jednego do drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.