Skocz do zawartości

[Szczecin]Wspólne wycieczki

thomash

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę osób ze Szczecina jest na forum więc może kiedyś zorganizujemy jakiś wypad większą grupą ?

na razie kilka moich propozycji:

26 lipca, Środa - Wycieczka do Niemiec, spotykamy się na Głębokim, granice przekraczamy w Buku. Za zachodnią granicą trochę się pokręcimy po asfaltach, nie znamy trasy więc coś się jeszcze wymyśli. Jedziemy pierwszy raz więc możemy trochę pobłądzić :033:. Powrót prawdopodobnie też przez Buk.

Całość może mieć ok. 60-70km (start i meta Głębokie), ale myśle żeby jeszcze dodać pare km.

na razie jadę ja i Xsystoff, tempo średnie ok 25km/h, cały czas po szosie.

Kolejna wycieczka trochę dłuższa, termin do ustalenia, od 29-30 lipca do 3-4 sierpnia.

Trasa Głebokie-Dobra-Buk-Dobieszczyn-Nowe Warpno-Trzebież-Głebokie, 85km, szosa.

Szczecinianie wpisywać się :(.

Dzisiaj udała nam się wycieczka do Niemiec, chętnych więcej niestety nie było.

Kolejna dłuższa wyprawa w sobote, znowu do Niemiec, najprawdopodobniej przejazd przez przejście w Buku, nastepnie na północ do Ahlbeck. Za zachodnio granicą będzie ok 65-70km, start i meta na Głębokim więc w sumie będzie ok 94km (plus dojazd indywidualnie na Głebokie).

Średnia wyjdzie ok 25-26km/h. U zachodnich sąsiadów wspaniałe szosy więc zapraszam.

Start godzina 7.00

@Turbodreamer - w jaki sposób mógłbyś dojechać na Głębokie ?

Zaczynamy dośc wcześnie więc moga być problemy.

Kurcze, ja mam anjbliżej do puszczy Bukowej, ok 3km i do tej pory nikt z forum tam nie jeździł :/. Za tydzień w niedzielę wyjeżdżam, ale w tym tygodniu możemy się ustawić do Bukowej, napiszscie tylko szosa czy teren i jaki dystans mniej więcej ;). Odezwijcie się gg:5896029

Ja po puszczy jeżdżę głównie w okolicach Binowa, często po szosie w puszczy, od podjuch do kijewa, Okolice Glinnej, czasami nad Miedwie itd. Tylko teraz wolałbym spokojniej pojeźdzc po szosie - stery mi padają a za tydzień jadę z rowerem na 2 tygodnie w góry i chciałbym żeby to wszystko jeszcze bez wymiany wytrzymał.

• 3 tygodnie później...

Wstępnie na sobote 26 sierpnia planujemy wypad nad morze do Pobierowa ok 200-230km.

Start ok 6.00, liczę ok 5 godzin w jedną stronę spokojnym tempem. Chwila odpoczynku, coś zjemy i wracamy. Czekam na chętnych :)

Kolega Turbodreamer jedzie ze stargardu, więc może stamtą jeszcze będą chętny ?

Cześć! :D

W razie czego to jest paru chętnych chłopaków z Polic, aczkolwiek nad morze w tą sobote nie pasuje (praca) ;)

Ale jedziemy jutro przez Głębokie -> Dobrą -> Dobieszczyn -> Nowe Warpno -> Podgrodzie, następnie powrót przez Tanowo do Polic. Jacyś chętni na podobną wycieczke w przyszłości ?

Pozdrowienia od nowego :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...