dejf Napisano 28 Marca 2015 Napisano 28 Marca 2015 Hej, To mój pierwszy maraton i nie mam pojęcia jakich opon użyć na tej trasie. Ktokolwiek jechał, ktokolwiek wie? z góry dzięki za podpowiedzi pzdr dl
modrzew Napisano 28 Marca 2015 Napisano 28 Marca 2015 http://www.polandbikeforum.pl/thread-2206.html Dobór opon: Prawie zero asfaltu, klasyczna miękka trasa, na zmianę: dukty po igliwiu, bagienne dróżki, trawiaste ścieżki, nieco piasku - wszystko to sprawia, że zdecydowanie szerokie opony z raczej niskim ciśnieniem będą dużym atutem w walce o dobry rezultat Podniosą też zapewne komfort w trakcie jazdy po korzeniach Bieżnik w zależności od upodobań i indywidualnych umiejętności I to chyba najlepsze podsumowanie.
Leniu Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 heheh...no łatwo to chyba nie będzie "Uczestnicy będą rywalizować na bardzo zróżnicowanej trasie, w ocenie wielu z nich jednej z najcięższych na Mazowszu. Wymagające podjazdy na piaskowe wydmy porośnięte sosnowymi borami, techniczne ścieżki oraz zjazdy do tego podmokle torfowiska, stanowią nie lada wyzwanie nawet dla bardzo wymagających fanów mtb."
modrzew Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 Nie ma co gdybać bo maraton był wczoraj. A jeśli dejf startował, to przekonał się na własnej skórze czy wybrał dobrze.
dejf Napisano 30 Marca 2015 Autor Napisano 30 Marca 2015 wybrał co miał ale skoro dojechał to chyba wybór nie był taki zły. na szczęście na dystansie mini nie było tyle błota ile miało być, z piachem też sobie jakoś poradziłem choć momentami było naprawdę ciężko. kluczem było ciśnienie, kto załadował ponad 2,5 miękko nie miał a korzeni i wertepu nie brakowało
bobiik Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 Każde opony dadzą radę Pytanie tylko ,które będą szybkie i komfortowe oraz na jaki typ roweru zakładane. continental race king geax mezcal,saguaro,aka...i wiele innych.... Wszystko tez zalezy od zaawansowania rowerzysty
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.