Skocz do zawartości

oryginały lub zamienniki lewych korb Truvativ ISOflow i Firex

DarekM.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Szukam oryginałów lub zamienników (czy takie istnieją?) lewych korb Truvativ ISOflow i  Firex obie 170 mm. Nr wytłoczone to odpowiednio IF6HBA i FX5LAL. Niestety  w "serwisie" jedyna propozycja to wymiana całych mechanizmów korby. Koszt 300-350 PLN szt. Szlag mnie trafia bo jak kupowałem rowery to wolałem dopłacić (za namową sprzedawcy) aby sprzęt miał większą żywotność, a w razie konieczności można było wymienić poszczególne podzespoły, a tu się okazuje, że samego ramienia lewej korby nie da się wymienić tylko trzeba płacić za cały mechanizm. Nie jestem znawcą tematu ale czuje się lekko naciągany. Czy  gdzieś można te elementy kupić lub czy istnieją jakieś zamienniki innych firm? Co mam robić? Pomóżcie, bo sezon czas zacząć. Pozdr. 

Napisano

W tym systemie co firex dostepne sa stare korby Bontragera.

Na allegro troche czesci Truvativa jest, korby isoflow tez.

Korby na isis byly tez w ofercie race face i fsa.

Za 250 mozna kupic nowa deore ze zintegrowana osia i suportem w zestawie.

Napisano

Niestety na allegro nie ma szukanych korb dlatego pytałem o zamienniki, korb Bontragera też nie ma :(. Jeśli wymieniać cały mechanizm korby to co byście zaproponowali ? w budżecie 200-250 PLN i żywotnością > 2 lata ? dla średnio eksploatowanego roweru. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...