lisciu22 Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Witam W tym miesiącu planuje kupić rower Giant Defy 2 http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/defy.2/18819/76289/#geometry. Będzie to moja pierwsza kolarzówka. Zastanawiam się nad wyborem rozmiaru roweru między M/L a L. Mam 183cm wzrostu. Który z tych rozmiarów będzie dla mnie najlepszym wyborem? Dodam, że w sklepie doradzali mi rozmiar M/L ale mam nadal mieszane odczucia. Dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Witaj, stałem ostatnio przed podobnym problemem. Przymierzalem się do defy 2 2015 w rozmiarze L, rozmiarze M/L i ostatecznie kupiłem defy 1 M/L, ale rocznik 2014. Zrobiłem na nim już ok 400 km i pasuje mi idealnie. Mam 187 cm wzrostu, więc podobnie jak Ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 183 a 187 to jest jednak spora różnica, nie mniej L będzie za duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 No tak, ale skoro przy moich 187 L było nieco za duże, to tym bardziej dla kolegi lisciu22 będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 to mnie właśnie nieco dziwi, bo mając 187 L powinna być idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Mierzylem oba rozmiary i na m/L czułem się jednak minimalnie lepiej, a to ważniejsze, niż dane w tabelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 oczywiście, ważne są odczucia i własne preferencje dlatego zawsze najlepszym wyjściem jest przymiarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.