BajkowiecxD Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Witam, od dłuzszego czasu zauważyłem że przy chodzeniu, wystarczy że przejdę trochę ponad kilometr, zaczynają mnie okropnie ciągnąć mięśnie piszczelowe, te z przodu. Wystarczy na sekundę się zatrzymać i przestaje, ale po kilku krokach znowu wraca. I stąd pytanie, czy może być to związane z źle dobraną pozycją na rowerze? Żeby każdy wiedział o co chodzi dorzucam zdjęcię anatomi nóg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 To mi wygląda na przeciążenie nóg - swojego czasu miałem podobnie (przy zapier*** w pracy)... ale lekarzem nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Shin splint? http://www.4run.pl/shin-splint-przyczyny-i-leczenie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 27 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Dzięki, potem wezmę się za czytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Mam jeszcze jedno pytanko. Czy w przypadku kiedy 90% mojego poruszania się wypada na rower. Jezdze do szkoly rowerem, do sklepu, na korki itd. a tylko bardzo rzadko, kiedy mam zepsuty rower, czy tez jest bardzo brzydka pogoda chodzę, powinienem odstawić rower na okres "rehabilitacji" mięśni? Tzn 3 tygodnie i przez ten okres chodzic na piechote do szkoły? Razem jest to około 3-4km Jeśli podniosę siodełko wyżej, to będzie mniejszy nacisk na te właśnie mięsnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.