Skocz do zawartości

[malowanie ramy] Malowanie proszkowe a naklejki

Venec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie, prosta sprawa. Chcę pomalować stalową ramę proszkowo a później dać naklejki. Warsztaty do których dzwoniłem mówią że naklejek po malowaniu nie kleją. Szukać dalej takiego warsztatu (bo jednak się klei) czy próbować jakoś to samemu zrobić i po tym je zabezpieczyć w jakiś sposób? Jak tak, to jaki?

Napisano

Jesli to naklejki z foli to naklejisz sam lub naklei ci kazdy punkt robiacy szyldy i banery, ale jesli to decale (kalkomanie) to nie kazdy sie podejmei bo latwo je uszkodzic przenoszac. Miska wody i duzo cierpliwosci i jedziesz :)

Napisano

Z folii, folii. Naklejenie tego to nie problem, gorzej z zabezpieczeniem ich przed otarciami bo pojęcia nie mam jak to zrobić i stąd ten temat.

Napisano

W takim razie do zabezpieczenia daj do punktu z szyldami czy banerami i już oni się tym zajmią,bo samo naklejanie przy użyciu folii jest banalnie proste i spokojnie sobie poradzisz.

Napisano

Ja pewnie bym zrobil tak ze po odebraniu z lakierni nakleilbym folie i podjechal do lakiernika samochodowego zeby trysnal jakims bezbarwnym lakierem (polysk, polmat co kto lubi)

Folie szukaj jak najciensze, trudniej sie nakladaja ale efekt lepszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...