koddi Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 M163 gdyby nie moje wysokie podbicie to bym się nie zastanawiał nad innymi ...Oki mam buty bloki pedały rower i piękna pogodę ... Pytanie czy przed zamontowaniem wszystkiego w jedną całość, powinienem o czymś pamiętać ? .... ( może jakieś tipy )
rodszyld69 Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Pytanie czy przed zamontowaniem wszystkiego w jedną całość, powinienem o czymś pamiętać ? Czeka Cię jeszcze ustawienie bloków pod własną fizjonomię nóg. Podczas pierwszej przejażdżki zabierz ze sobą kluczyk inbusowy aby podczas próby ustawienia bloków móc je regulować.
koddi Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Dziękuje za wszystkie rady i wskazówki .... Przesiadka z platform na SPD .... słowem WOOW ! jak dla mnie rewelacja .... buty ustawiłem pod siebie.Pedała z min ustawienia po 15 min zmieniłem na średnie .... głupio to zabrzmi ale czuję się pewniej wiedząc że but się nie wypnie tak łatwo Oczywiście zaliczyłem kontrolowany upadek z podparciem Co do samych butów Shimano XC-61 ... nie czuję ich na stopach...w porównaniu do M163 sprawiają wrażenie delikatnych .... mają również siateczki wentylacyjne co w moim odczuciu jest na +
koddi Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Przesiadka z platform na SPD .... słowem WOOW ! jak dla mnie rewelacja .... buty ustawiłem pod siebie. Mój błąd wynikający z braku wiedzy...oczywiście nie miałem na myśli "platform" tylko klasyczne pedała. przepraszam za pomyłkę .
koddi Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Urodziło mi się takie pytanie....czy ktoś z was próbował jeździć w http://www.mavic.com/footwear-mtb-crossmax-shoe-1 do takiej codziennej jazdy 60/ szosa/asfalt ? ( buty z przeznaczeniem do enduro )
Piterro Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Mam i polecam w tej cenie bardzo dobre pedały Używam również M540 i większych różnic nie czuję podczas jazdy. Miałem upatrzone M520 w cenie ok 90 zł brutto. Trafiła się okazja zakupu XLC PD-S15, które podobno są na pełnych łożyskach maszynowych a nie kulkowych (jak podobno m250). Powiedzcie mi czy warto dopłacać ok 30 zł więcej do tych XLC?
Piterro Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Czy ktoś miał do czynienia z XLC PD-S15 i podzieliłby się opinią na ich temat? Generalnie chodzi o porównanie do Shimano PD-M520...
Mr. Dry Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Jeśli to cię uszczęśliwi to mam XLC PD-S05. Pedały szosowe jednostronne. Waga jaką podali na stronie sklepu gdzie kupowałem była chyba o 15g mniejsza. Jak do tej pory przejechałem prawie 2kkm i żadnych luzów. Moje m520 po takim dystansie były już lekko rozchwiane a teraz to czekam aż się rozpadną. Cosik myślałem by kupić XLC PD-S03 lub XLC PD-S04 ale widzę, że te równie tanie i do tego ta waga (ciekawe jak w rzeczywistości?). Jeśli się zdecydujesz daj znać co i jak.
NIEDZWIADEK Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Ja kupilem 520 trzy lata temu i do tej pory xadnego defektu zero jakiejkolwiek rdzy itp. nie zamienie ich na zadne inne. Buty bardziej pod trekingowe niz typowe mtb dla mnie bardziej konfortowe: podeszfa nie taka sztywna. Sznurowane adidas , modelu nie pamietam. A naj leprze byly pierwsze gleby kupa smiechu
morfi39 Napisano 29 Kwietnia 2015 Napisano 29 Kwietnia 2015 Witam Ja ze swojej strony chciałbym polecić te pedały Crank Brothers Candy 1 MTB bardzo fajne pedały ( są droższe, bo kosztują około 240zł i w tej cenie masz już pedały shimano xt ale ich funkcjonalność na trudnych błotnistych trasach rewelacja) i może się narażę ale jeździłem na pedałach shimano 520 jak i xt i niestety często wychodziły problemy z zapychaniem się błotem co do jakości brak zastrzeżeń. Do tego polecam buty Specialized 2FO Clip przetestowane przez wielu rajderów na świecie z wyglądu i w użyciu jak zwykłe buty. Wiem że nie są to najtańsze rzeczy ale po tylu latach na rowerze nauczyłem się jednego, że na pewnych rzeczach się nie oszczędza i jeśli nie jeździ się od święta to warto zainwestować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.