gnusmas82 Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Witam, jestem świeżym nabywcą roweru. Przy zakupie poprosiłem o zmianę hamulców na SLX, co też zostało zrobione. Niestety klamki hamulca dziwnie działają (moim zdaniem), zwłaszcza prawa. Do tej pory nie miałem nigdy tarczówek więc nie mam porównania co do siły hamowania i co do pracy klamki. Jak klamka "wraca" to wydobywa się dziwny dźwięk, który słychać na poniższym filmiku: Czy w tym modelu jest to normalne? Ewentualnie gdzie w Krakowie podjechać na sprawdzenie? Kuba Cytuj
tobo Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Zauważyłem ze niektóre sztuki Shimano tak klikają, nie ma to wpływu na działanie, moze faktycznie jednak irytować. Cytuj
grzechu2410 Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 spokojnie będzie gorzej , też tak mam i to wina wyrabiającej się części popychającej tłoczek Cytuj
MokryxD Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Klikające klamki to żadna nowość. Moje M596 też klikają, jedna głośniej, druga ciszej. Na szczęście poza postojem nie słychać. Cytuj
Kubek76 Napisano 31 Marca 2015 Napisano 31 Marca 2015 Mam niemal bliźniacze klamki ale Deore i klikania nie ma. Jedyna różnica między prawą a lewą to to, że od tylnego jest bardziej miękka pomimo prawidłowego odpowietrzenia. Cytuj
MokryxD Napisano 31 Marca 2015 Napisano 31 Marca 2015 @up Prawa może być bardziej miękka z uwagi na dłuższy przewód i większą ilość oleju w układzie. Cytuj
Baltazaros Napisano 31 Marca 2015 Napisano 31 Marca 2015 rowniez mam slx i. ic takiego nie słyszę, co do. ardziej wpadającej prawej to tak jak pisał przedmówca Cytuj
BajkowiecxD Napisano 31 Marca 2015 Napisano 31 Marca 2015 w moich slx'ach tez slychac to kliknięcie, trochę irytujące ale da się z tym życ Prawa stuka głośniej, początkowo myślałem że to winna klocków, ale jednak dźwięk pochodzi z klamki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi