tomkusi1 Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Witam Dojeżdżam do szkoły itp na rowerze ,ale czasami do sklepów i przypinam do stojaka ,lub dobrze zrobionego wysokiego znaku na chodniku ,ale dzisiaj patrze a zapięcie jakby chciało zostać urwane. Proszę sprawdzić ,czy to marny plastik czy kotoś chciał ukraść mojego 2 kołowca ? Edit : Przesyłam zdjęcie : http://pl.tinypic.com/r/2meqr5t/8 Jaki widać ta "osłonka jest daleko tam gdzie powinna być w środku Przy okazji pokazałem 2 zapięcie ,czy te 2 będzie pewniejsze od tego wyrwanego ? Przypuszczam ,ze to jakiś bezdomny chciał to urwać ,bo specjalista takie coś by w 30 sekund urwał. Jak bym Gn*ja zauważył wzywać policję ?
tobo Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Chciało zostać urwane? Na zdjęciu to za bardzo nic nie widać. Przypuszczenie takie ze plastik sie rozleciał i pękł. Przy probie forsowania miałbyś ślady na metalu pod spodem.
tomkusi1 Napisano 26 Marca 2015 Autor Napisano 26 Marca 2015 O tej godzinie już żadnych lepszych zdjęć nie zrobię ,ale śladów pęknięć plastiku nie ma.
rowerzysta01 Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 @tomkusi1Podejrzewam że osłona gumowa po prostu się rozerwała od użytkowania, bo na nie widać innych uszkodzeń, drugie zapięcie na zdjęciu to zwykła linka.... obydwa mają podobny stopień ochrony. Pytanie ile i czy chcesz zainwestować inne lepsze zabezpieczenie typu łańcuch lub u-lock. Podsumowując, axa cherto compact, lub onguard pitbull 8007
lajtspid Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Czy moje zapięcie chciało zostać zniszczone ? Sądzisz, że Twoje zapięcie ma tendencje do samookaleczenia się? A może ma wolę samounicestwienia? Pragnie eutanazji?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.