tomczysko Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Witam Szukam, szukam, i im bardziej szukam tym bardziej nie znajduję Widelec to Tora 318, na sprężynie, bez powietrza. Model sprzed 2008 roku czy jakoś tak. Wszedłem na stronę Srama, jest manual ale bardzo ogólny. Owszem pokazują jak rozebrać (myślę że w większości sprężynowych RS będzie podobnie) Ale nie ma pokazane gdzie lać olej i ile do której lagi czy jej części. Nigdy nie rozbierałem widelca wiec sprawy oczywiste dla serwisanta to dla mnie czarna magia i muszę mieć instrukcję krok po kroku. Na youtubie też tego nie ma albo nie potrafię znaleźć. Wiem że serwis tora 318 nie jest bardzo skomplikowany ale nie mam potrzebnej wiedzy Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 26 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Tu masz serwis sprężynowego Pike'a: http://www.parktool.com/blog/repair-help/rock-shox-pike-suspension-fork-service w przypadku Tory powinno to przebiegać identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) google: 2008 tora 318 service manual pierwszy link z góry wiedzie do pedeefa z iloscia i rodzajem oleju 145ml 5w do tłumika w tej same ladze ale na dół 15ml 15w do dolnej lagi gdzie siedzi sprężyna 20ml 15w Edytowane 31 Marca 2015 przez radziuGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi