topol Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Posiadam takie cuś. Koleś mnie obarczył abym to upłynnił.Lecz sam sie zastanawiam czy go sobie nie zostawić.Powracają bowiem u mnie wspomnienia.Początek lat 90ych,ehh . Opowiedzcie mi proszę czy to faktycznie karbon/alu/stal? Posiada dość ciekawe rozwiązania,takie jak tylny trójkąt przy zacisku sztycy jest " tulejkowany".Blat w korbie eliptyczny. Wszystko na xt / lx. Jesli mieliście z nim spotkanie lub lubicie retro mtb napiszcie mi coś o nim,on mnie mocno zaciekawil. https://plus.google.com/u/0/photos/113705502741237411610/albums/6130434658205521441
Mod Team adamos Napisano 26 Marca 2015 Mod Team Napisano 26 Marca 2015 Kurcze, na początku myślałem że trafiłeś niezły rodzynek, czyli Koga-Miyata Century Redux - wyszedł na stulecie firmy w 1990r., i to by było naprawdę niezłe znalezisko, ale pogrzebałem trochę i to jest chyba jakaś późniejsza wersja Trail Runner'a (1991, 1992?).Zobacz, czy masz takie "100-ki" na chainstayach?
topol Napisano 26 Marca 2015 Autor Napisano 26 Marca 2015 Złotych wstawek nie ma. Ale złota"100' jest.Uaktualniłem galerie.
Mod Team adamos Napisano 26 Marca 2015 Mod Team Napisano 26 Marca 2015 Tutaj wskazówka odnośnie numerów seryjnych. Po nich powinieneś być w stanie ustalić rocznik. Na moje, to będzie któryś z modeli Trail Runner po 1990r.Poniżej, obrazki z katalogu z 1992r.
topol Napisano 26 Marca 2015 Autor Napisano 26 Marca 2015 Wiec nie jest to 92. Mam inne mocowanie sztycy i inne górne zakończenie tylnego trójkąta.Zerknij w G+. Czy tylko roczniki 90 miały złotą "100" ? Fakt jakość fotek nie najlepsza z mojej strony.Mając białego kruka powinienem sie postarać.Dociera to powoli do mnie Jutro walne sesje w plenerze i uwypókle jego inność.
Mod Team adamos Napisano 26 Marca 2015 Mod Team Napisano 26 Marca 2015 Wiec nie jest to 92. Mam inne mocowanie sztycy i inne górne zakończenie tylnego trójkąta Wiem, że inne, dlatego podrzuciłem wskazówki odnośnie numerów seryjnych w celu określenia rocznika. Obrazki miały być tylko poglądowe, na to jakie zastosowano rozwiązania. Czy tylko roczniki 90 miały złotą "100" ? Tego nie wiem, ale właśnie w tym roku po raz pierwszy wprowadzono to rozwiązanie w tym pozłacanym Century i jak wynika z tego, co napisano tutaj, ta "100-tka" z dużym prawdopodobieństwem była umieszczana na chainstayach w kolejnych rocznikach.
Mod Team adamos Napisano 1 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2015 Napisz coś więcej.Zostawiasz sobie ten rower czy idzie na sprzedaż? Jeździłeś już na nim? Jakieś odczucia z jazdy?
Burak Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Komuś się bardzo fajny rower dostanie za niewielkie pieniądze. Możesz ode mnie kupującemu pogratulować ;-) Więcej niż tysiaka pewnie za ten rower nie dostaniesz, w tej cenie możesz kupić co najwyżej jakieś bieda-kandsa albo inne lazaro. W porównaniu do Miyata to przepaść. A teraz gwoli ścisłości. Koga to firma holenderska, założona w 1974 roku (http://www.koga.com/nl/over-koga/geschiedenis). Podobny rower do tego co Ty masz, tylko firmowany przez Kogę jest do kupienia tutaj: http://sportstore.pl/product-eng-2317-KOGA-MIYATA-Trail-Runner-Carbolite-SHIMANO-Deore-DX-retro-cult-vintage-kult.html Koga-Miyata to "joint venture" dwóch firm, japońskiej (dotarczającej ramy) i holenderskiej, która zajmowała się produkcją na Europę. Twój rower jest firmowany Miyata, więc pewnie w ramach obchodów stulecia, Japończycy się z Holendrami dogadali na produkcję mniejszej serii pod marką Miyata, na rynek europejski. Chociaż kto wie, może skośnoocy próbowali się po cichu wedrzeć na europejski rynek... W każdym razie, od 2010 Koga produkuje już bez Miyaty, a Miyata w Europie się nie sprzedaje. Podsumowując, Fajny Rower!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.