Skocz do zawartości

[rower] Dobór roweru Crossowego 1000-2000zł

Purple

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejne pytanie które wyszło w praniu (sorry, że męczę ale muszę być pewien). Z tego co widzę pasuje dla mnie rama 19 (86cm noga, 185 cm wzrost) ale ktoś mi powiedział, że warto też pomyśleć o wadze a ważę nie mało bo 95kg. Czy jest sens brania większej ramy dla równiejszego rozkładu masy ? Z góry dzięki za info.

Napisano

Czy jest sens brania większej ramy dla równiejszego rozkładu masy ?
 rozmiar ramy dobiera się pod wzrost bikera a nie pod jego wagę. Osoba która wazy 120 kg ma ze wzrostem 180 cm ma wybrać rozmiar 23" :icon_question:  Co do rozmiaru, jeśli lubisz pozycję bardziej wyciągniętą (sportową) to może zastanowisz się nad 21"
Napisano

Nie bardzo lubie jak mi drętwieją dłonie a z tego co słyszałem w tego typu pozycji to właściwie norma ? Pierwszy raz zamierzam się na porządny rower więc nie wiem jak to jest. Na wszystkich które do tej pory miałem średnią przyjemność prowadzić przy większym pochyleniu dłonie mi odpadały. W sumie mój wzrost i długość nogi odpowiada na styk między 19 a 21 tylko teraz kwestia wygody

Napisano

Mam wzrostu 180 cm noga 85 cm i jeżdżę na crossie 21" z górną rurą 600 mm i czasami mam wrażenie jakby była trochę za krótka ale wybór pozycji na rowerze powinien być dobierany według własnych preferencji. Jak ci pasuje 19" to bierz ten rozmiar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...