MartinH Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Wpadł mi do głowy pewien pomysł, mianowicie zdobycie Babiej Góry na rowerze. Wiem, że to Park Narodowy, ale czy jeśli biorę rower na plecy i wchodzę na szczyt to może czekać mnie mandat? Czy od Przeł. Krowiarki da się wejść z "bagażem"? Patrząc na mapę widzę, że żółty po stronie słowackiej to tylko Rezerwat czyli na legalu w dół? Później przez Działy Orawski można by wrócić na Krowiarki. Czy coś takiego jest w ogóle realne? Ktoś by się pisał na to w pewien majowy/czerwcowy weekend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Mam to w planach Marcin ale termin o jakim mówisz jest raczej wykluczony. W maju jeszcze śnieg nie zejdzie więc ewentualnie czerwiec. Ja raczej celuje we wrześniu w pierwszej połowie. Melduje się na krowiarkach z godzinę przed wschodem i jedziem. W planach zjazd żółtym słowackim potem szutrówkami do czerwonego na Małą Babią i granicznym w stronę Mędralowej. Jak spotkało by się straż parku to nie ma litości. W tym parku są wyjątkowo wredne typki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Jak najbardziej realne. Ale rozpocznij o 5 rano na przykład, a nie o 10 Straż Parku faktycznie może nie zdzierżyć jak spróbujesz obok nich przejechać w biały dzień No i nie warto się tym chwalić na forum publicznym, tam debile nie pracują. Od Krowiarek nawet część pojedziesz do góry, myślę. Jak z przepisami na Słowacji, to nie wiem, ale nie oczekiwałbym, że są bardzo lajtowe. No i tak jak beskid pisze, maj to mocno średni termin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Nie ma szans o przykładowo 10tej bo może być otwarta buda z biletami na przełęczy. Słowacja to nie problem bo szlaki schodzą na kompletne zadupie gdzie widuje się tylko pilarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Bartek w takim razie pewnego wrześniowego dnia się zgadamy Na Słowacji to wg. mnie nawet nie jest Park więc problem z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Jest cały sezon więc termin się znajdzie. Idealnie to by było i tak planuje poza weekendami. Wakacje też odpadają. Teraz Babia jest "w modzie" a ja chcę tak aby było jak najmniej "ludziów". Czas od wakacji studenckich jest moim skromnym zdaniem idealny. P.S Pomyśl nad resztą tego rejonu z Jałowcem na czele bo jest gdzie tego Twojego Gianta katować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Wschodni Żywiecki to mój cel na ten sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 proponowałbym atakować Babią od Slanej Vody na Słowacji, chodzę tamtędy na skiturach bo u nas nie wolno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.