Joseito Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Witam, wie może ktoś jak tam jechać aby z Przełęczy Krowiarek dojechać do Lipnicy, mijając Zubrzycę ? http://msc3.bikestats.pl/563902,23-Makow-Zawoja-Lipnica-Wielka.html Nie ogarniam zbytnio tej mapki niżej, i czy dojazd jest po kamieniach czy asfalcik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Nie wiem, czy coś Ci to da, ale mogę powiedzieć, że przynajmniej z Makowa do krowiarek jest dobry asfalt, tyle że ostro pod górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Z Krowiarek lecisz blisko 4km w dół aż do rozpoczęcia się zabudowań. Po prawej stronie zobaczysz szosę, która idzie aż do leśnictwa Stańcowa przy samej granicy. Droga jest zamknięta dla ruchu i praktycznie już w całości wyasfaltowana. To co jest zaznaczone na mapie to jedno z kilku odbić z tej szosy do Lipnicy. Każde z nich to bita górska droga. Ze Stańcowej możesz oczywiście w miejsce docelowe w Lipnicy "Dolnej" dostać się szosą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseito Napisano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 @beskid i @alagor96 Dziękuję za odpowiedzi, to mamy pierwszą wycieczkę w 2015 zaplanowaną ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseito Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 @beskid Byłem, zjechałem z Krowiarek w dół minąłem park linowy, następnie znak na którym widniał napis iż rozpoczyna się Zubrzyca jeszcze jedna prosta i skręciłem w prawo. Patrzę o kur** ale będzie jazda, jadę sobie 1km i asfalcik się skończył dziury niemiłosierne, kamienie, woda (nawet w dzisiejszy upalny dzień) piasek i nie wiem co tam jeszcze było. Dobra mówię sobie przejadę tą jedną prostą może dalej będzie asfalt jadę, jadę słyszę samochód jedzie za mną minął mnie patrzę, jedzie następną prostą kurzy się za nim jak na westernie tak więc sobie odpuściłem i pojechałem wzdłuż Zubrzycy następnie skręt w lewo na Sidzinę, szczególnie ostatni podjazd dał mi w dupę ale potem miły zjazd już na Suchą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Rozumiem, że byleś na kolarce więc nie byłeś pewny jak długi jest ten odcinek bez asfaltu. Okolice 1 km do szlabanu w BPN-e. Jest kijowo to fakt ale nawet kosztem prowadzenia roweru warto bo potem już jest znakomicie. Droga "niby" zamknięta dla ruchu ale "tubylcom" wolno więcej tym bardziej, że wyasfaltowali i skrót jest już konkretny. Masz MTB to się na nim tam wybierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Mi w okolicy najbardziej podobała się droga z Suchej do Wadowic, a konkretnie jeden zjazd. Pojechałem tam prawie 70 km/h, a pojechałbym i szybciej, tyle że musiałem oszczędzać siły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 A będzie jeszcze bardziej ładniejsza jak w końcu wypełnią zbiornik co ponoć już niedługo ma nastąpić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Ooooooo chlopie- ponoc to niezly czarodziejski termin, bo np most w Zywcu nie ponoc a na pewno mial byc otwarty juz dawno temu, a ponoc nie przesuna juz 3 terminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Tak wiem @shotgun ja to u nas bywa ale od dwóch lat naprawdę masę roboty przy zaporze wykonali. W Krk się naprawdę wystraszyli po ostatniej powodzi i sypnęli kasą bez ograniczeń. A info mam bezpośrednio ze Skańskiej że w tym roku zabierają się za sprzątanie dna z tego całego dziadostwa popowodziowego i zalewają zbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseito Napisano 30 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 @beskid tak byłem szosowym rowerkiem. Posiadam MTB ale jakoś nie widzi mi się jazda prawie z Skawicy na Krowiarki rowerem MTB póki co to nie na moje siły. Teraz w weekend majowy wybiorę się jeszcze raz tam tym razem podjadę znacznie dalej żeby dojechać do tej Lipnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseito Napisano 19 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Udało mi się dziś w końcu tam udać. Piękne miejsce cisza, spokój brak samochodów - cały asfalcik dla mnie do Polany Stańcowej czasami ciężko ale z powrotem 70km/h non stop świetne miejsce. W wtorek najprawdopodobniej udam się z tamtąd do Bobrova (SK) jak tam pisało na znaku. @beskid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolofifi Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Kiedy wybierasz się do tego Bobrova i szosą cz mtb ? Od jutro najprowdopodobniej będę w Zubrzycy i chętnie wybrał bym się na taką przejażdżkę mtb jeśli nie masz nic przeciwko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.