Abihabi87 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Witam Mam wyciek oleju z klamki hamulcowej jak w temacie W załączniku macie fotkę z zaznaczaniem na czerwono gdzie olej jest wyczuwalny. Czekam na propozycje dotyczącej jak to naprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Membrana pod pokrywką nie trzyma płynu w zbiorniku. Najpierw spróbowałbym czy śruby pokrywki są dokręcone. Jeśli są i cieknie nadal to zdemontuj pokrywę i sprawdź czy membrana nie jest uszkodzona. Jeśli tak to pozostaje kupić nową klamkę, membrany luzem nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abihabi87 Napisano 27 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 dzięki tobo za info Rozebrałem klamkę i zrobiłem fotki, oceńcie proszę jak to waszym zdaniem wygląda. Teraz po złożeniu dokręciłem mocniej obudowę i zalałem olejem pod sam spód śruby odpowietrzającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Żeby ktoś tu mógł ocenić stan membrany musiałbyś ją zdemontować z klamki, porobić foty z obu stron, w trybie "makro" i "trochę" większej rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abihabi87 Napisano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 (edytowane) fotki porobiłem więc proszę o ocenę po ostatnim mocniejszym dokręceniu i zalaniu pod spód śruby odpowietrzającej znowu wyczuwalny jest wyciek tak więc to chyba wina mębrany , jednak oceńcie sami Edytowane 29 Marca 2015 przez Abihabi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abihabi87 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 siemka zakupiłem nową klamkę XT i teraz powiedźcie mi jak ma wyglądać proces wymiany klamki. czy spuszczam całkowicie olej z układu ? jak zdemontować obecną klamkę z przewodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Prosz nie jest to co prawda jak wymienić klamkę , ale robi się to tak samo albo bardzo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Żeby za dużo zabawy nie było: podpinasz strzykawkę z wężykiem do odpowietrznika, ściągasz trochę płynu, "na czuja", żeby w klamce nie było, chyba że odkręcisz dekielek, wtedy będziesz widział czy z klamki już wszystko zeszło. Odkręcasz przewód od starej klamki, wkręcasz w nową, płyn ze strzykawki wstrzykujesz z powrotem w układ. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi