PanRowerek Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Witam. Ostatnio w internecie znalazłem coś takiego Hövding Airbag. Jest to poduszka powietrzna dla rowerzystów . Fajnie że ktoś zwrócił uwage na zwiększenie bezpieczeństwa dla rowerzystów . Wynalazek ten jest dla mnie ciekawy, jak i jest fajną nowinką techniczną . Jednak sam niewiem co o tym sądzić , ja oceniam go na plus . Jednak chciałbym wiedzieć co sądzą sami rowerzyści o powyższym wynalazku? Pozdrawiam.
Ipla Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Po pierwsze cena po drugie jednorazowe, słyszałem że przy drugim zakupie już taniej to i tak raczej ja bym się nie skusił na to...
seraph Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Jednorazowe, więc chyba tylko do miasta na krótkie wypady. Przewracamy się w lesie w liście - nic się nam nie dzieje, ale "kask" eksploduje i do domu musimy wracać bez ochrony głowy
PanRowerek Napisano 25 Marca 2015 Autor Napisano 25 Marca 2015 Witam. Dzięki za odpowiedźi @Ipla i @seraph. Tak sobie pomyślałem, kiedyś czemu nie. Jak kiedyś weszło by to do seryjnej masowej produkcji, a być może jeszcze podchwycili by to budżetowe marki, to cena może by spadła. Dzięki za odpowiedźi i pozdrawiam.
RISTO90 Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Bardzo interesująca ciekawostka Po pierwsze cena po drugie jednorazowe Można by powiedzieć że życie też jednorazowe i w dodatku bezcenne. Raz stracone już nie wróci 300€ moim zdaniem to nie jest wiele patrząc na innowacyjność, unikatowość na rynku no i oczywiście ochronę którą nam daje. Dla mnie poducha odpada np dla tego że nie widzę siebie np w lato z tym kołnierzem...
Ipla Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 jeżdżę w kasku i też daje mi ochronę może nie 100% ale czuję się bezpiecznie...
porcelanowy Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Powitoł Teraz mie powiedzcie, czy nagły skłon związany z łapaniem wypadającego z ręki telefonu też mi odpali to ustrojstwo? Dziś akurat była audycja w Trójce o kaskach rowerowych. Poruszono kwestię pań nie używających garnków z uwagi na ich niską estetykę i burzenie fryzury. IMO produkt głównie dla nich
lajtspid Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 "Wynalazek" ma już parę lat. http://www.forumrowerowe.org/topic/120144-ciekawostka-niewidzialny-kask-rowerowy/ A fakt że nadal mało kto o nim słyszał tylko dowodzi jak pomysł ten był niedorzeczny
PanRowerek Napisano 25 Marca 2015 Autor Napisano 25 Marca 2015 Witam. :-) Wielka szkoda :-( porcelanowy że wcześniej nie wiedziałem o tej audycji w Trójce, chętnie bym ją sobie posłuchał. :-( Kurde nawet nie przypuszczałbym że ten wynalazek może mieć tyle lat, ale i tak dzięki za link lajtspid. Pozdrawiam i wielkie dzięki za branie udziału w dyskusji. :-)
drezyna Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Zamiast wyszukiwania i spamowania starociami proponuję zapoznanie się z forumową wyszukiwarką. http://www.forumrowerowe.org/topic/78862-kask-poduszka-powietrzna-zamiast-kasku-rowerowego/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.