miki199977 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Po umyciu roweru sila hamowania była idealna wrecz az za mocno hamowały mi hamulce. Jednak teraz masakrycznie slabo mi hamuja hamulce. Co zrobic? Może byc to dlatego że polałem je woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Sama woda to żaden kłopot, bo nie hamowałyby w deszczu przecież. Może jakoś zatłuściłeś tarcze i klocki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik93 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Myślę, że jest zatłuszczona tarcza, inaczej nie da rady nagle przestać hamować. No chyba, że proces postępował i postępował aż do całkowitego braku hamulca ale to wymaga czasu i słychać by było skrzypienie nie do wytrzymania. Przemyj tarcze ZMYWACZEM DO HAMULCÓW (nie do paznokci ) można to kupić w chemicznych sklepach i w każdym motoryzacyjnym. Kosztuje niewiele a starcza na wiele zastosowań. Pozdrawiam, Szymon (krecik93) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Przemyj tarcze ZMYWACZEM DO HAMULCÓW (nie do paznokci ) można to kupić w chemicznych sklepach i w każdym motoryzacyjnym. Kosztuje niewiele a starcza na wiele zastosowań. Czemu Wy wszyscy każecie kupić specjalne zmywacze? Wiadomo , będzie na długo i może zadziała lepiej , ale bez dodatkowych kosztów może być woda z płynem do naczyń , sam tak myłem i jest git , albo woda z mydłem. Prosto , tanio bo mydło albo płyn do naczyń to każdy chyba w domu ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 płyn do mycia naczyń nie działa tak silnie jak na przykład benzyna. A 9-10 zl to nie jest jakiś większy wydatek. No i przyda się do czyszczenia napędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 płyn do mycia naczyń nie działa tak silnie jak na przykład benzyna. A 9-10 zl to nie jest jakiś większy wydatek. No i przyda się do czyszczenia napędu Nie zaprzeczę , ale niektórzy po prostu zdejmują koło i szmatką kilka razy przejadą napęd między wszystkimi zębatkami i już. Przy okazji to mój 200 post , świętujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik93 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Nie nooooo tort jak ta lala! Uwielbiam tę sałatkę! Mi starcza na sezon + trochu do samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Nie nooooo tort jak ta lala! Uwielbiam tę sałatkę! Ja też Mi starcza na sezon + trochu do samochodu No w sumie to ja mam dopiero swoje 1-sze tarczówki i może też dlatego jestem zdania że wole płyn do naczyń bo też daję radę. Z czasem jednak może zainwestuje w ten do hebli i się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Ten zmywacz do hebli to zwykły aceton z dodanym jakimś zapaszkiem. Ja tego używam tam gdzie nie ma dojścia, lub trzeba coś ogólnie spryskać, wyczyścić. Do dokładnego czyszczenia używam acetonu technicznego za 6zł 0.5l i jest o wiele skuteczniejszy od zmywaczy w spreju, sprawdzone wielokrotnie w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Benzyna na klocki... ta... zwłaszcza na organiki... Może by tak się zastanowić czym jest benzyna, przed dawaniem "dobrych rad"? Benzyna zawiera w sobie sporo ciężkich węglowodorów, pozostawiających piękny, tłusty osad. Spróbujcie rozpuścić benzynę w wodzie Odtłuszczacze do tarcz są oparte o izopropanol. Tak samo jak wszelkie czyściwa do elektroniki i temu podobne wynalazki. Ja np. aktualnie używam preparatu do czyszczenia styków, jest to izopropanol w sprayu z dodatkiem węglowodorów aromatycznych, co by szybciej schło. Ale używam go tylko dlatego, że jest - jak zabraknie to kupuję butlę izopropanolu i mam czyste tarcze i klocki przez parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 oo kupię sobię taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi