Skocz do zawartości

[Opony] Opony do 100 zł

Consigox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,  mam pytanie odnośnie opon, komplet chciałbym aby nie przekraczał 100 zł.
Posiadam Schwalbe Rapid Rob 2.1 obręcz 26 cali i chciałbym wymienić na inne. Ten model opon co posiadam ich żywotność nie jest długa zaledwie 2 tysiące km i tylna jest bez bieżnika już nawet widać z bliska zamiast czarnej opony coś jasno pomarańczowego, a hamulca tylnego w ogóle nie używam jedynie w sytuacji w której muszę go użyć , a przedni bieżnik lekko zdarty. Rozważam zakup  opon Continental Race King 2.2 znalazłem za 45 zł za sztukę. Czy oprócz tych Continentali polecilibyście coś innego?

Napisano

Continental Race King godne polecenia, mam je tylko że 2.0, asfalt jak i teren sprawują się dobrze. Po 8k km prawie jak nowe :)

Napisano

Rozważ kenda karma 2.0 dtc zwijane

Nieznacznie przekroczą budżet, ale od rk 2.0 beda o ćwierć kilograma lżejsze i maja lepszą mieszankę, 60 na czele i 50 na bokach.

Co do godności polecenia RK, to należy pamiętać, że wersja drutowana z Protection ma tylko wspólny kształt bieżnika i opini dot. tej drugiej nie da rady przenieść na tą pierwszą - są to dwie rózne opony.

Napisano

radziuGD 
Zwijane opony się ciężej zakłada ja mam sam czasami problem z założenie opony przez brak cierpliwości a ci dopiero zwijane :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...