Consigox Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Witam, mam pytanie odnośnie opon, komplet chciałbym aby nie przekraczał 100 zł.Posiadam Schwalbe Rapid Rob 2.1 obręcz 26 cali i chciałbym wymienić na inne. Ten model opon co posiadam ich żywotność nie jest długa zaledwie 2 tysiące km i tylna jest bez bieżnika już nawet widać z bliska zamiast czarnej opony coś jasno pomarańczowego, a hamulca tylnego w ogóle nie używam jedynie w sytuacji w której muszę go użyć , a przedni bieżnik lekko zdarty. Rozważam zakup opon Continental Race King 2.2 znalazłem za 45 zł za sztukę. Czy oprócz tych Continentali polecilibyście coś innego?
Ipla Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Continental Race King godne polecenia, mam je tylko że 2.0, asfalt jak i teren sprawują się dobrze. Po 8k km prawie jak nowe
Consigox Napisano 24 Marca 2015 Autor Napisano 24 Marca 2015 Wow naprawdę duża żywotność w porównaniu tych Schwalbe.
radziuGD Napisano 27 Marca 2015 Napisano 27 Marca 2015 Rozważ kenda karma 2.0 dtc zwijane Nieznacznie przekroczą budżet, ale od rk 2.0 beda o ćwierć kilograma lżejsze i maja lepszą mieszankę, 60 na czele i 50 na bokach. Co do godności polecenia RK, to należy pamiętać, że wersja drutowana z Protection ma tylko wspólny kształt bieżnika i opini dot. tej drugiej nie da rady przenieść na tą pierwszą - są to dwie rózne opony.
Consigox Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Napisano 2 Kwietnia 2015 radziuGD Zwijane opony się ciężej zakłada ja mam sam czasami problem z założenie opony przez brak cierpliwości a ci dopiero zwijane :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.