turysta Napisano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Trzasków nie ma prawa być No to co tu zrobic aby ich nie bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 No to co tu zrobic aby ich nie bylo Ja się poddaje i wymieniam ramę. Jak się pojawią po wymianie to kupuje pistolet i palne sobie w łeb (czarny humor) Myślę, że wszystko co możesz zrobić zostało już tu wymienione. Jeśli nic nie pomaga to naprawdę mogła zacząć pękać rama. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Nasmaruj miejsce styku ramy z ośką tylnego koła. Jezeli masz spd to może buty Ci grają :] (kumpel tak ma.. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Zobacz czy masz wszystkie szprychy w kołach równo naciagniete i czy to nie jest osłonka w tylnim kole co oddziela keasete od szprych. A jak nie to jeszcze pomysle co to moze byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 SPD to ja ni mam i chyba mić ni będę Szprychy mi zawsze lekko sie ruszaly, nie byly naciagniete na maxiora. P.S Dziekuję Wam bardzo za chęć pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DannyDaRida Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ja mam trzask jak podskocze na pedealach i nastepny po obrocie korby o 180` i tak w kolko... chyba zostaje rama, bo mam sup i korby truvativ, pedaly ns a caly naped po wymianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Jestem już w 100% przekonany że trzaski dochodzą z przedniej częsci roweru. Jutro rozbiore stery. Przeczyszcze i nasmaruje je. Przy okazji zobacze czy nie jest nigdzie pęknięta rama. To jest strasznie dziwne. Trzeszczy tylko przy pedałowaniu a dźwięki dobiegają z przodu :035: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubibord Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 przyjzyj się takim pierdołom jak , miejsce na bidon, licznik i inne pierdoły,. a moze amorek?? muwiles ze jak jedziesz po wertepach na stojąco to trzaski są większe,moze cos ci pekło w sirodku???? a moze smarowanie jest hujowe??? ( a moze ci junior dobija :D: ) a sprubuj jeszcze przełozyc ramke do innego osprzetu , i osprzet do innej ramki , przejedz sie na dwuch i zobacz w kturym strzela , jak na osprzecie to jeszcze mozna cos wymienic , a jak na ramce to huff , good bye , przepraszam za wulgaryzm!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 27 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 No koledzy. Tak dłużej być nie mogło i pojechałem z rowerkiem do serwisu. Fachowcy fachowym językiem ożeki iż jest to ROZSZCZELNIENIE RAMY. Jutro oddaje rower do serwisu a oni go wyślą kurjerem do producenta Kelly's. Powiedział że będzie to trwało do 3 tygodni (od oddania roweru do serwisu do jego odebrania). Powiedział jeszcze że rama będzie klejona żywicą lub wymieniona rama na nowiusieńką Nie mogę się pogodzić że aż 3 tygodnie bez roweru!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Tak jak pisałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Napisano 28 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Nie mogę się pogodzić że aż 3 tygodnie bez roweru!!!! to czekanie jest z tego wszystkiego najgorsze, ale przynajmniej dostaniesz nową ramkę za darmo a w którym miejscu rama się rozszczelniła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saucio Napisano 28 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Miałem dokładnie to samo, trzeszczało jak był większy nacisk na prawa korbę, wcześniej wymieniłem suport na nowy i nic. Potem rozebrałem na części tylna piastę i od strony zębatek dostało się trochę wody i jak to woda, spowodowała lekkie zardzewienie bieżni. Wyczyściłem dokładnie ze smaru (benzyną ekstrakcyjna) i prze polerowałem na polerce żeby rdza zniknęła, nasmarowałem (smar FL teflonowy) poskładałem i jest cacy, a jeszcze igle przeleciałem lekko TAWOTEM i jak zarazie jest cicho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 28 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 w którym miejscu rama się rozszczelniła? Dokladnie serwisant nie wiem, zaznaczylem na zdjęciu: Może fotka tego nie oddaje, ale rozszczelnila sie na styku ramy ktora leci od suportu do sterów lub od suportu do siodełka. A rowerek jak mówił to pojedzie do Czech lub Słowacji. No ja nie moge!! Chyba pójde sie powiesić!! Zadzwonił do mnie dzisiaj ten serwisant i powiedział mi, że naprawa bedzie trwała do polowy października!!! Myślałem że go zabije przez sluchawke!! Ale z drugiej strony powiedział, że będę miał nową ramę i dla tego tak dlugo trza czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Wiesz to może być praktycznie wszędzie. Trzeszczenie może się przynosi od haka przerzutki do sterów. Więc trzeszczeć może na haku a słyszeć możesz na starych czy suporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 U mnie powodem trzaskow byl.....koszyk na bidon po tym jak zaczął skrzypiec to go w koncu wyczailem :].... caly popękał ;p. Alu giant, teraz kupuje specialized-a z tworzywa ponoc mocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.