Skocz do zawartości

Rower typu cross dla kobiety do 2500 zł

Jusytka

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę o poradę, od kilku dni czytam co się da na temat rowerów, ale nadal mam dylemat. Wydaje mi się, że cross będzie dla mnie najbardziej odpowiedni, bo częściej jeżdżę po utwardzonych ścieżkach rowerowych, niż drogach typu szutr, czy bezdrożach. Mam górala, którym niezbyt dobrze jeździ się po asfalcie, zwłaszcza na dłuższych trasach, jak i trekking, który jest ciężki i nie jestem w stanie nim wjechać na większą górkę. Dlatego wybór padł na cross, raczej skłaniam się ku wersji damskiej, bo jestem nieduża 160 cm i 56 kg, z ramą 17 cali (podobno w crossach powinna być trochę większa niż w góralach), koła 28 cali. Póki co moją uwagę przykuła oferta firmy Author, czy ich rowery są w miarę solidne? Czy rower ważący 13,5 kg jest uważany za w miarę lekki? Czy warto dopłacić 350 zł za hamulce tarczowo-hydrauliczne? Co sądzicie o tym modelu? http://velo.pl/rowery/turystyczne/crossowe-damskie-asl/author/grand-asl-2015 (chodzi mi głównie o tzw. osprzęt), a może polecicie coś innego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...