dotevo Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Hej, Jakiś czas temu napisałem stronę, która pobiera z OpenStreetMap szlaki, drogi, ścieżki rowerowe. Dostępna jest pod adresem: http://bicycle.osm24.eu/ Przykład dla Wrocławia http://bicycle.osm24.eu/?lat=51.10983389249008&lon=17.02930748462677&zoom=17 Na mapie można znaleźć: 1) Sklepy rowerowe, parkingi, punkty naprawcze 2) Zagrożenia 3) Pasy, ścieżki rowerowe. Różne kolory oznaczają rózne typy, a styl linii asfalt lub kostkę. Przy powiększeniu 18 linie zmieniają się w pasy (widać to np. we Wrocławiu na placu Dominikańskim) 4) Szlaki rowerowe. MTB przerywaną linią, zwykłe ciągłą. Strona jest nadal rozwijana, więc jeśli macie jakieś sugestie to mogę coś poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Do poprawki te pasy bo strzałki są słabo widoczne. Przy dużym powiększeniu powinny być szersze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dotevo Napisano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Obecnie czerwone to rowerowe, niebieskie łączone, czarne dla samochodów lub brak danych. Zauważyłem, że w chrome się źle renderują i postaram się to poprawić. Poprawiłem szerokość pasów. Teraz zmienia się dynamicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość forestowy Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Bardzo fajny projekt, ale straaaasznie muli :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dotevo Napisano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Niestety dane są pobierane z serwera Overpass, który nie jest zbyt szybki aby strona działała dla całego świata poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haniball Napisano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Bardzo podobne mapy są w appce na androida BikeComputer dostępna w sklep Play Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dotevo Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Są podobne, ponieważ źródłem są prawdopodobnie dane z OpenStreetMap. Dlatego jeśli są gdzieś błędy na mapie to zachęcam do naprawiania w OpenStreetMap, ponieważ OSM jest dostępny na wiele urządzeń łącznie z garminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.