marcin_trek Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Witam. Jak w temacie, nabyłem z ogłoszenia rower, to co jest na nim napisane: trek 800 mountain bike I nic więcej. Dodam, że rower kompletny tylko zqjechan. (na kapciach, praktycznie bez klocków hamulcowych i bardzo brudny). Zapłaciłem za niego całe 40zł i napisałem umowę kupna-sprzedaży . Nie znam się dobrze na rowerach, a słyszałem,że trek to chyba dobra firma. Fakt, że rower ma zapewne parę ładnych latek. Problem polega na tym, iż podczas jazdy często przeskakuje łańcuch na przedniej zebatc po trybach. Zauważyłem, że łańcuch nie zazebia się w 100%, zostaje między nim a zebatka szczelina jakieś 3-4mm. Nie wiem czy to wina łańcucha czy zębatek bo dzieje się to na wszystkich trzech. Szukałem opisu w Internecie na jakich podzespołach śmiga ten sprzęt, żeby pomyśleć o wymianie jednego i drugiego lecz nie wiem co dopasować. Proszę o pomo. Jak mogę zaradzić chwilowo żeby móc się poruszać o pracy. I proszę o dane co można by tam nowego zainstalować. To co wiem: przód 3 zębatki przerzutka Shimano tył: 7 zębatek przerzutka Shimano manetki przy raczkach "obkrecane" (nie wiem jak to fachowo opisać). Pozdrawiam Marcin.
robert74 Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Miałem takiego treka.Na początek wymień łańcuch i klocki hamulcowe.Pojezdzij trochę ,reszta "wyjdzie w praniu".
Root Admin Mieciu Napisano 24 Marca 2015 Root Admin Napisano 24 Marca 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.