BlackKormo Napisano 24 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Witam, tylne koło w moim nowym wheelerku 1901zx podczas wyjazdu rowerowego nie sprawdziło się zupełnie, było raz naprawiane, ostatecznie wróciłem bez 3 szprych :-)) Postanowiłem zbudować nowe tylne kółko, które wytrzyma bikera 80kg + ok. 20kg bagażu (tylne sakwy). Na rowerze nie skacze, nie wariuje, co najwyzej dluzsze trasy/wyjazdy z obciazeniem i troche xc, ale bez przesady. Uzywam V-brake i tarcze mi zbedne :-) Czy komplet: obrecz axelrims dm24 (36 szprychowe), szprychy DT Champion i piasta shimano XT da rade?? Nie zalezy mi najbardziej na wadze, ale skrajnosci tez nie chce. Ogolnie kolo ma byc wytrzymale i bezawaryjne, bo glupio jak szprychy strzelaja, a naprawic to mozna np. 150km dalej :-((( Jaki sposob zaplecenie polecacie? Z gory dzieki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 24 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Wystarczy dm18, championy i piasta na maszynach NA przykład novatec Zaplot na 3x nie ma co kombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackKormo Napisano 24 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Wystarczy dm18, championy i piasta na maszynach NA przykład novatec Czy maszynowy novatec zrobi wiekszy przebieg (hipotetycznie) niz porzadny kulkowy shimano? Czy maszynowy chodzi wyraznie lzej? Pytania moze glupie, ale nie mam doswiadczenia :-(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 24 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 przebieg to loteria i wiele czynnikow, co do wyzszosci xt nad novatec i odwrotnie było wiele dyskusji i wychodziło poł na poł, ja zmieniłem deore na novateca i jest o niebo lepiej co do sakwowania, to swego czasu walczyłem 100 + 35kg i moje wnioski: -tanie szerokie opony, takie jakies na raz, bo udało mi sie pociac nie raz wylightowane opony chociazby na przejazdach kolejowych np. slicki conti (nie pamietam modelu) -zadnych cieniowanych szprych, jak masz kase to alpiny, a jak nie to jakies niecieniowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.